Skip to main content

Geluid & Lucht

Alles over het Luchtmeetnet Hillegersberg - Schiebroek. Wat betekent dit voor onze buurt? Je leest het allemaal in deze rubriek.


Wethouder Bonte opent vanavond de Luchtclub - opvolger Luchtmeetnet Hillegersberg-Schiebroek

Wethouder Bonte opent vanavond de Luchtclub – de opvolger van Luchtmeetnet HIS. Wil je meekijken? Het is via teams van 19:30 tot 20:30 uur. Klik hier voor de link Wat gaan we doen tijdens de kick-off? Wethouder Arno Bonte heet iedereen welkom. Daarna volgt er uitleg over de Luchtclub en vertelt ervaringsdeskundige Margreet Hovenkamp over het luchtmeetnet Hillegersberg-Schiebroek (LHIS). Peter Breugel van de Milieudienst DCMR-Rijnmond geeft uitleg over de sensoren en de meetgegevens. Tenslotte is er alle gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen van het RIVM, DMCR, LHIS, de gemeente en de community stewards. Achtergronden Luchtmeetnet Hillegersberg-Schiebroek Eind 2017 zijn we...

Lees verder

Luchtmeetnet Hillegersberg en Schiebroek

In 2017 werd in Hillegersberg en Schiebroek gestart met een luchtmeetnet HIS. Op dertig plaatsen in de wijk wordt van minuut tot minuut de luchtkwaliteit gemeten. Nu, twee jaar later, hebben we daarvan cijfers ter beschikking. Het is een lastige klus om al die waarden te ordenen en er conclusies aan te verbinden. Op dinsdag 26 november werden de voorlopige resultaten gepresenteerd aan de betrokken groep bewoners en geïnteresseerden.

Lees verder

Informatieavond 28 november gezondheidseffecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

Graag nodigen wij u uit voor een informatie over de gezondgeheidseffecten van luchtvervuiling en geluidsoverlast door vliegverkeer. Deze avond wordt georganiseerd in De Fonteinkerk,  Terbregselaan 3,  Rotterdam - Hillegersberg. Drs. Hans in ’t Veen, Longarts van Sint Franciscus Gasthuis is een van de sprekers. Let op de avond begint om 19 uur en eindigd om 22 uur. Inloop vanaf 18:30 uur.

Lees verder

DCMR meet 50 jaar luchtkwaliteit - 17 oktober debat in Arminius

Dit jaar wordt exact 50 jaar de luchtkwaliteit in onze regio gemeten door DCMR Milieudienst Rijnmond. Ze vieren dat met een debat in Arminius. Ook de iniatiefnemers van het Luchtmeetnet Hillegersberg-Schiebroek zijn hiervoor uitgenodigd om deel te nemen aan het debat. Hieronder het programma: Dit jaar wordt exact 50 jaar de luchtkwaliteit in onze regio gemeten door DCMR Milieudienst Rijnmond. Tijd om in de politieke talkshow DRAAD stil te staan bij onze lucht. Wat zijn de feiten? Welke effecten heeft schone of juist vervuilde lucht op onze gezondheid? Wat is de opbrengst van de metingen door burgers aan het meetnet? Welke maatregelen moeten er genomen worden om de laatste ‘meters’ te kunnen...

Lees verder

Opening luchtmeetnet Hillegersberg/Schiebroek

Na de introductie in september 2017 van het LHiS – luchtmeetnet Hillegersberg/Schiebroek - zijn er in maart weer twee voorlichtingsavonden geweest over de voorgang en het uitwisselen van ervaringen. Het nut van een luchtmeetnet wordt ondersteund door berichten in de media dat het met de luchtkwaliteit in Rotterdam en ook in onze omgeving nog beslist niet optimaal is.

Lees verder