Skip to main content

Grondwater en Paalrot

Alles over de activiteiten van de commissie grondwater in de Oud Hillegersberg en Molenlaankwartier. Zie rechts in het submenu ook de documenten die hierover geschreven zijn.


Hoogheemraadschap treft in heel Schieland en de Krimpenerwaard PFAS aan in water

In Schieland en de Krimpenerwaard zitten vrijwel overal PFAS-stoffen in hetwater. Dit blijkt uit onderzoek dat het hoogheemraadschap onlangs heeftuitgevoerd vanwege de algehele zorgen rondom deze schadelijke stoffen. PFAS is een verzamelnaam voor duizenden verschillende chemische stoffen, die wordengebruikt in bijvoorbeeld regenkleding, pannen, verf en cosmetica. Bij productie engebruik komen die stoffen via afvalstromen terecht in het milieu. Dat is zorgelijk omdatPFAS-stoffen niet of nauwelijks afbreken. Screening op 35 PFAS-stoffenHet hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft 26 grote wateren enofficiƫle zwemlocaties onderzocht op de aanwezigheid van 35 verschillende...

Lees verder

Erasmusspeld voor Sieb de Jong

Gisteravond werd aan Sieb de Jong de Erasmusspeld uitgereikt. Wethouder Grauss kwam hiervoor bij onze Algemene Ledenvergadering (ALV) speciaal langs. Na een toepasselijke speech van de wethouder werd de Erasmusspeld bij Sieb opgespeld. Hij krijgt zijn speld voor zijn werk voor de Commissie Grondwater. Het was een lang proces, zoals hij net daarvoor in zijn presentatie beschreef, en heeft hierin een groot verschil voor de wijk gemaakt. Ook heeft hij een enorme deskundigheid opgebouwd waarvan de bewoners dankbaar gebruik maken. We kennen hem als een gedreven, deskundig en betrokken persoonlijkheid. We feliciteren Sieb met de Erasmusspeld!

Lees verder

Lintje voor Tineke van Oosten

Vandaag is een feestelijke dag voor Tineke van Oosten. Ze krijgt een lintje "Ridder van Oranje Nassau" voor haar betrokken en actieve bijdrage voor de ontwikkeling van Hillegersberg en Rotterdam. We zijn trots dat we Tineke hebben kunnen voordragen voor een koninklijke onderscheiding.  Alle activiteiten van Tineke van Oosten zijn onder actieve burgerparticitpatie te vatten. Ze is breed in haar interesse en vrijwilligerswerk. Haar hart ligt bij het opkomen voor behoud van groen, grondwater en het stadsgezicht. Daarnaast zet ze zich in voor gelijke kansen voor vrouwen in de samenleving. Een leuk voorbeeld van de breedheid van haar activiteiten is haar rol bij de speurtocht naar de 4e Rotterdamse...

Lees verder

Actief grondwaterbeheer in Hillegersberg

Heel lang leek het onmogelijk dat er in Rotterdam actief grondwaterbeheer zou worden toegepast. Actief beheren betekent het grondwater zo sturen dat in droge tijden het grondwater hoger komt te staan. Zodoende kunnen de houtenfunderingen geheel onder water blijven ook als de verdamping hoog is en er weinig regen valt.

Lees verder