enquête ter voorbereiding bijeenkomst 10 januari 2017

In de komende weken verspreiden we deze nieuwsbrief (zie ook link en afbeelding voorpagina onderaan dit artikel) in Molenlaankwartier en Oud-Hillegersberg als uitnodiging voor de bijeenkomst op 10 januari 2017 i.v.m. uitbreidingsplannen Rotterdam The Hague Airport.

Uitbreidingsplannen Rotterdam The Hague Airport
Halverwege 2017 wil het vliegveld een aanvraag indienen voor een nieuw luchthavenbesluit. Een luchthavenbesluit wordt door staatsecretaris Dijksma vastgesteld voor de komende 10 jaar. Rotterdam The Hague Airport wil groeien en het aantal vliegbewegingen uitbreiden. Binnen 10 jaar tijd wil het vliegveld 75.000 extra vluchten aan bieden. Dat komt neer op een totaal van 37.000 vluchten per jaar, zo’n 100 vluchten per dag. Dit houdt in dat er behoefte is aan meer milieugebruiksruimte.
Dit jaar werden wij door verschillende bewoners benaderd die meer vliegtuigen hoorden dan gebruikelijk en hierdoor werden gewekt in de vroege ochtend. En dit klopt want de afgelopen jaren heeft het vliegveld haar vluchten al aantoonbaar uitgebreid.
Door de staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu is een verkenner aangesteld om de mening van de regio te peilen. Inmiddels heeft de verkenner honderden vragen verzameld (zie 1. Rapportages Verkenner). Ook InHillegersberg heeft vragen gesteld over geluid, (extra) fijnstof en handhaving van bestaande afspraken.
Dinsdagavond 10 januari 2017 organiseren de Gebiedscommissie Hillegersberg- Schiebroek en de Bewonersorganisaties een avond in Hillegersberg waarbij ze de mening van de bewoners willen peilen. De Gebiedscommissie brengt begin 2017 een advies uit aan het Gemeentebestuur van Rotterdam.
Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op dinsdag 10 januari 2017 om 20:00 uur op het Gebiedskantoor Argonautenweg 23 te Rotterdam.
Klik hier voor de digitale enquête ter voorbereiding aan de bijeenkomst. Wij stellen het op prijs als u deze enquête wilt invullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 minuten en kan tot 30 december. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Heeft u vragen over dit onderzoek, mail dan naar of bel 030-2631085, van onderzoeksbureau DUO Market Research.

pdfnieuwsbrief.pdf1016.42 KB

voorpagina

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares