Skip to main content

Bewonersinformatiemarkt inHillegersberg

Bewonersinformatiemarkt inHillegersberg op woensdagavond 25 november bij the American International School of Rotterdam.
Het thema: veiligheid. Er worden diverse workshops gegeven.
De uiteindelijke agenda wordt binnenkort gedeeld op deze website en via Twitter en Facebook
Een van de workshops gaat over veiligheid: Hoe online offline goed kan helpen.

Het is de laatste weken weer flink raak in Hillegersberg. Uit verschillende hoeken komen geluiden van auto-inbraken en diefstal van navigatie-systemen en airbags. Behalve aangifte doen, uw auto goed afsluiten en geen waardevolle spullen achterlaten, kunt u als burger meer doen om de veiligheid in uw buurt te vergroten: door actief te zijn op social media!

Onder social media verstaan we verschillende zogenaamde social media kanalen, u heeft er ongetwijfeld van gehoord: Facebook, WhatsApp, YouTube en Twitter. Natuurlijk denkt u in eerste instantie aan juist het gebrek aan privacy en lijkt het u helemaal niet veiliger om op die websites actief te zijn. Maar wist u dat het helemaal niet nodig is om uw privacy op te geven en toch ook de veiligheid van de buurt te vergroten door online actief te zijn?

Het afgelopen jaar hebben we een aantal social media workshops gegeven voor buurtbewoners met als doel hen kennis te laten maken met de verschillende social media kanalen. Wat kun je nu eigenlijk met Facebook? En hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk van jezelf ‘blootgeeft’ als je een profiel op Facebook aanmaakt? We kwamen er achter dat de gebiedscommissie, bewonersorganisaties, politieke partijen en ook de lokale politie actief is op onder andere Facebook en dat communiceren via bijvoorbeeld Facebook makkelijk en snel(ler) gaat dan via de traditionele offline weg. Een verdacht persoon in de straat? Even een WhatsApp bericht in de burenapp en een berichtje naar de politie op de Facebookpagina of Twitter, al is het in echt verdachte situaties natuurlijk beter om direct de politie te bellen. U bent als burger de ogen en oren van de gebiedscommissie en politie en door uw oplettendheid te delen met anderen in uw omgeving, wordt uw buurt veiliger. Daarnaast communiceren politie en gemeente ook via social media over actuele situaties, die er offline zoveel langer over doen om de burger te bereiken, dat het als mosterd na de maaltijd is.

Kortom, social media is vooral enorm nuttig om contact te leggen en onderhouden met de buurt, lokale bestuurders en andere betrokkenen voor een veilige buurt. Tijdens de bewonersinformatiemarkt op 25 november aanstaande geven we een mini-workshop social media met als thema ‘een veilige buurt’. Er zijn twee sessies van een half uur waarin we u kennis laten maken met social media, hoe deze media kunnen zorgen voor een veiligere buurt en wat uw rol daarin is. Wij hopen dat u bij ons aanschuift! Bij voldoende interesse wordt er op een later tijdstip een vervolg-workshop georganiseerd waarin we met elkaar het online pad op gaan!

Deze workshop over veiligheid is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gebiedscommissie.

Met dank aan the American International School of Rotterdam voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

AISR

0
Shares