Skip to main content

Nederlands hockeyelftal 70+ zilver op WK

Het Nederlands hockeyelftal 70+ heeft vandaag na een spannende finale tegen Engeland zilver gewonnen.

Een topprestatie! Van 5 t/m 13 werd op de velden van hockeyclub Klein Zwitserland in den Haag de zevende Grand Masters World Cup gespeeld. 1200 Hockeysenioren in de leeftijd van 60 – 90 jaar uit 16 verschillende landen, hebben gestreden als leeuwen. De voorbereidingen van het Nederlands elftal 70+ hebben plaatsgevonden in het RRR waar topsport een dagelijkse bezigheid is.

De WGMA World Cup ging uiteindelijk naar Engeland. Net niet naar het nationaal elftal, dat gesteund wordt door zorgverzekeraar DSW en het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR). Het elftal maakt wel in één klap (van de hockeystick) duidelijk waarom het ook voor ouderen belangrijk is om in beweging te blijven. Hans Elshof, coach van het Nederlands elftal 70+: “In het RRR revalideren vele ouderen op hoog niveau. En dat gaat niet vanzelf, daar is discipline en doorzettingsvermogen voor nodig. Eigenlijk hetzelfde dat bij topsport gevraagd wordt. Wij noemen dat high performance, op zoek naar de ingrediënten om met elkaar te kunnen (blijven) presteren”. Evert Beumer, manager van het team: “Dat revalideren topsport is, is voor ons geen verrassing. Ook als je ouder wordt en wat mankeert moet je blijven bewegen, zodat je snel de draad kunt oppakken en weer mee doen in de maatschappij. Het is goed om te zien dat je dat kunt bereiken in het RRR, hét revalidatiecentrum voor ouderen.”

Wim van Deventer, directeur RRR: “De voorbereidingen in de moderne fitnessruimte in het RRR zijn niet voor niks geweest: een fantastisch resultaat voor het team en een bewijs voor onze patiënten dat ook op hogere leeftijd (top)sport mogelijk is.”

0
Shares