Skip to main content

21 juni: Opening zomerexpositie in Galerie R

Zaterdag 21 juni, het begin van de zomer, vindt in Galerie R de opening plaats van de zomerexpositie.

Wat brengt de zomer dit jaar? Het is HEIMWEE! Een expositie door 31 kunstenaars, waaronder leerlingen van groep 7 van de Emmaschool. Mooie gedichten en verhalen, gecombineerd met kunstwerken. Klik hier voor een opzicht.

De Zomertentoonstelling is door het aantal verschillende deelnemers altijd verrassend en afwisselend. Heimwee, het thema van 2014, is een gevoel dat iedereen (her)kent.. De zomer is een periode waarin dit gevoel gemakkelijk kan ontstaan. Je kunt naar huis verlangen als je weg bent en omgekeerd kun je thuis verlangen naar je mooie vakantieplek. Het kan ook meer zijn dan een plek, je kunt heimweegevoel hebben als je iemand of iets mist.

Mirjam Smitfoort, galeriehoudster: “Het idee ontstond toen ik een oud boekje ‘alles is heimwee’ van Toon Hermans vond. Daarin staat ook een mooi gedichtje over een circus dat vertrokken is. Vandaar op het aanplakbiljet de gouache, een met waterverf dekkende prent, van Wim Chabot met de clown van dat circus.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zaterdagmiddag 21 juni om 15.30 uur in het RRR. De opening wordt muzikaal begeleid door viool (Marketa & Fimmy) en piano. De expositie is elke dag te zien van 21 juni tot en met 3 september 2014.

Het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) heeft een eigen galerie. Aan de wanden op de begane grond hangen iedere acht weken nieuwe schilderijen. In de vitrinekasten worden beelden of sieraden tentoongesteld. Bij de opening van tentoonstellingen zijn patiënten, bezoekers en andere geïnteresseerden van harte welkom. Galeriehoudster is Mirjam Smitfoort jasmitfoort@rrr.nl. Adres: van Beethovenlaan 60, Rotterdam.

0
Shares