Skip to main content

Samen uit, samen genieten

Samen uit, samen genieten in uw regionale theater met enthousiaste vrijwilligers van Vier het Leven!

Onder het motto `samen uit, samen genieten´ biedt Vier het Leven kwetsbare ouderen de gelegenheid om te genieten van een film, concert of theatervoorstelling. Onze gasten worden tijdens een uitje voortdurend begeleid door één van de vrijwilligers. De ouderen worden ondergedompeld in een andere belevingswereld die verleidt, verrast, confronteert en ontroert. Ze ontmoeten bekende en nieuwe mensen en genieten van een gezellige middag/avond uit. Op zondag 6 juli jl. is dit seizoen succesvol afgesloten met een uitvoering van ‘Die Fledermaus’ door Operettekoor ’Irene’ in Theater Zuidplein. Het afgelopen seizoen hebben 752 Rotterdamse ouderen genoten van de verschillende voorstellingen, de sfeer en het contact met de andere gasten en vrijwilligers.

Vanaf september 2014 tot januari 2015 biedt Vier het Leven weer een nieuw gevarieerd programma aan, met ruim 20 voorstellingen, zoals een prachtig concert met Janine Jansen in de Doelen,’War Horse’ in het Nieuwe Luxor en het toneelstuk ‘De ontdekking van de hemel’ in de Rotterdamse Schouwburg. Alle genres zijn vertegenwoordigd, van klassiek tot toneel, van dans/ ballet tot musical of cabaret. De ouderen kunnen hieruit een keuze maken en zich aanmelden bij Vier het leven. De deelnemers betalen de arrangementsprijs, bestaande uit het toegangskaartje,  consumpties, vervoer en bespreekkosten. Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom. Hiervoor wordt indien nodig aangepast vervoer verzorgd. Vier het Leven is een goede doelen organisatie en wordt gesteund door gemeenten, donateurs, bedrijven en fondsen zodat de kosten voor de realisatie van haar activiteiten zo laag mogelijk blijven.

 

Nieuw programma aanvragen

Bent u  benieuwd naar het nieuwe programma? Of wilt u kaarten reserveren? U kunt op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur bellen met het landelijke reserveringsnummer 035-524 515 6. Het programma wordt dan per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is ook te vinden op: www.4hetleven.nl

 

Vrijwilligers gezocht

De begeleiding van de uitjes is in handen van een team van enthousiaste vrijwilligers. Gezien het aantal verwachte aanmeldingen is Vier het Leven nog op zoek naar betrokken vrijwilligers. Wilt u zich inzetten om onze gasten een heerlijke middag/ avond uit te bezorgen? En bent u enthousiast én in het bezit van een 5-deurs auto? Meld u dan aan  als Vier het Leven vrijwilliger  via het landelijke reserveringsnummer 035-524 515 6 of per mail, info@4hetleven.

 

Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert in ruim 80 gemeenten, verspreid over heel Nederland, compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen, en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ zetten meer dan 1200 vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring waar de ouderen nog lang van nagenieten.

 

Voor informatie over het programma kunt u contact opnemen met Petra Wooning 06 589 06 333

0
Shares