Skip to main content

Japan interesse in revalidatie in het RRR

Vijfentwintig fysiotherapeuten, revalidatieartsen, ergotherapeuten en revalidatiemanagers uit Japan zijn deze week op bezoek geweest, om te zien hoe de revalidatie van ouderen in het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) geregeld is.

Japan Euro Promotions is gespecialiseerd in kennisuitwisseling op gebied van zorg en begeleidt het bezoek van deze groep aan Nederland. Ze kwamen speciaal naar het RRR, omdat de wijze waarop specialistische revalidatiezorg voor ouderen georganiseerd is in het RRR, uniek is in Nederland.

Doel van deze Japanse professionals was om inspiratie op te doen voor de opzet van ouderen revalidatie. Wim van Deventer, directeur RRR: “We hebben het verhaal van en over de aanpak van klinische en poliklinische revalidatie in het RRR verteld en hun onder andere de bijzondere fitnesszaal en revalidatietuin laten zien. Vervolgens zijn we naar dRRRoomland gelopen. Een omgeving waar het RRR en wijkbewoners een moestuin hebben ingericht. De oogst wordt gebruikt in de keuken van het RRR en patiënten kunnen daar ontspannen in een prachtige omgeving. Ook de Japanners realiseerden zich dat dit een uniek plekje in hartje Rotterdam is.”

Het RRR bestaat uit drie bedrijven onder één dak: klinische revalidatie, poliklinische revalidatie en het verpleeghuis. Het RRR is het eerste en nog steeds enige centrum in Nederland dat volledig gericht is op ouderenrevalidatie met de officiële revalidatie-erkenning.

0
Shares