Skip to main content

Verkeersveiligheid! Hulp gevraagd.

Tijdens het Jazzfestival werd ik op vrijdagmiddag, rond 17.30 uur, terwijl ik overstak op een zebra bij de RK Kerk aan de Burg. L.F. de Montignylaan, met mijn fiets aan de hand, aangereden door een grote SUV.

Deze stond aanvankelijk stil in een kleine file. Toen ik echter midden voor de auto liep, begon hij weer langzaam te rijden richting Albert Heijn….De bestuurder lette niet op en keek richting Bergse Dorpsstraat, waar zijn vrouw op hem wachtte……(een hapje eten, gezellig naar het Jazzfestival).

Ik kon niet meer voor- of achteruit, omdat mijn fiets werd omgeduwd door de metallic-kobaltblauwe SUV …. Daardoor viel ik helemaal over de fiets heen en kwam onder de auto terecht…..tússen de wielen! Ik kon gelukkig weer overeind krabbelen en mijn fiets weer rechtzetten…..en had wonder boven wonder geen noemenswaardig, zichtbaar letsel opgelopen. De fiets had mijn val gebroken, maar was wel beschadigd. De bestuurder kwam wit van de schrik kijken: hij had mij niet gezien! Zelf was ik nogal dizzy van de schrik en stond te trillen op mijn benen. Ik gebaarde naar de bestuurder van de auto, die achter de stilstaande auto stond (en naar de volgende)…..maar die gaven géén reactie.

Ze waren wellicht allemaal gehaast om naar het Jazz-festival te gaan, boodschappen te doen, en misschien geïrriteerd door de drukte aldaar voor het kruispunt Dorpsstraat/Argonautenweg/ Grindweg). Ook voetgangers liepen gewoon door…..niemand vroeg, of het wel goed ging met mij bv.

De bestuurder wilde weer instappen, toen hij gezien had, dat de schade aan de (electro)fiets wel meeviel en ik zelf geen zichtbaar letsel had. Hij had haast en moest immers zijn vrouw ophalen? Ik was opeens alert en riep hem na: “Wilt u misschien uw naam en telefoonnummer aan mij geven?” Wat hij vervolgens wel deed…Daarna reed hij weer verder…..mij verbouwereerd achterlatend, met een kapotte fiets….In de haast en schrik vergat ik om het autonummer te vragen of op te schrijven.

Thuisgekomen had ik een flinke bult op mijn rechterheup en een gezwollen, gekneusde rechtervoet, gekneusde knie en handen. In de dagen daarna werd dit donkerpaars, maar er was gelukkig niets gebroken gelukkig. Ook mijn hoofd had geen zichtbaar letsel….maar had wel de straat geraakt, vandaar mijn hoofdpijnklachten.

Mijn dure Giant electro-fiets heeft een kromgebogen en beschadigde rechter-trapper, waardoor fietsen moeilijk gaat (omdat deze steeds ronddraait, je voet schiet eraf). Ik durf niet te fietsen, voordat hij goed gerepareerd is. De reparatie laat helaas nog op zich wachten, omdat de onderdelen besteld moesten worden. Daardoor ben ik wel onthand: ik kan geen auto rijden, ben aangewezen op mijn fiets om boodschappen te doen of om naar mijn iconen-cursus in de stad te gaan.

BIJ DEZE WIL IK SOCIALE GETUIGEN OPROEPEN OM ZICH TE MELDEN…..
(Mijn naam en telefoonnummer zijn bij de redactie bekend.)

Voor het melden van onveilige verkeerssituaties ga naar de website, gebruik de Android app of de Apple app.

0
Shares