Skip to main content

Hillegersbergse Herfstconcerten in Fonteinkerk in november 2023

Op 11, 18 en 25 november vinden onder de naam Hillegersbergse Herfstconcerten voor de tweede keer een drietal concerten plaats op de zaterdagmiddag in de Fonteinkerk. De concerten beginnen alle drie op zaterdagmiddag om 15.00uur in de kerkzaal. De kerkzaal is open om 14.30uur.

De bedoeling is, dat zoveel mogelijk mensen drempelvrij kennis kunnen maken met in dit geval kleinschalige uitvoeringen van klassieke muziek met
hier en daar een lichte toets. De toegang tot deze concerten is gratis. Na afloop van de concerten bent u onverplicht in de gelegenheid om met een kleine financiële bijdrage de Hillegersbergse Herfstconcerten te ondersteunen.

Gelukkig verliep de eerste reeks van drie concerten wat het bezoekersaantal betreft gunstig genoeg om nu voor de tweede keer- en hopelijk ook nog in volgende jaren dit  particuliere initiatief voort te zetten. Ook dit jaar staan de uitvoeringen helemaal in het teken van klassieke instrumentale muziek maar dat betekent niet dat dat ook in volgende jaren het geval zal zijn. Er bestaat gelukkig een heel breed spectrum aan vocale muziek en de muziek zelf beperkt zich natuurlijk niet alleen tot wat wij klassiek noemen. Maar dat is voor volgende jaren.

Het programma:
In het eerste concert op zaterdagmiddag 11 november treedt het Pianotrio Capelle aan met muziek van Anton Arensky en Joaquin Turina.

Op zaterdagmiddag 18 november maken fluitist Bianca de Vrind-Zegers en pianist Jelger hun opwachting met een rijk geschakeerd programma met werken van onder andere Henri Dutilleux en Charles-Marie Widor.

Tenslotte verschijnen op zaterdagmiddag 25 november violist Godelieve van Zijl en de Zuid-Afrikaanse pianist Alexander Chater in een programma met muziek van Schubert, Bach en  Dvořák. Godelieve van Zijl speelt daarnaast een solo voor viool van haar eigen hand uit 2015 en Alexander Chater Impromptu’s van Schubert solistisch.


Zoals u kunt zien, zijn de concerten zeer gevarieerd en in ieder concert maakt u kennis met andere componisten. Het wordt vast en zeker genieten van prachtige muziek, die met overgave wordt gespeeld.

0
Shares