Skip to main content

Poëzie Lagogo 27 augustus

Poëzie Lagogo viert 5e editie met bootjes vol poëzie, muziek en theater 
 
Zondag 27 augustus vindt van 13.00 tot 19.00 de lustrum (5e) editie van het mooiste gratis woordkunst- en muziekfestival van Rotterdam plaats; Poëzie Lagogo. Wederom aan en op de Bergse Voorplas, het veldje naast Mendoza/ Gauchos thv Weissenbruchlaan 149. Met een podium op het gras en bootjes die vertrekken vanaf de steiger aan de plas. Met oude rotten, jonge honden, bekend en talen op het podium en in de bootjes. Artiesten komen uit de buurt, de stad en verre omgeving, grote namen maar ook (bekende) bewoners in de Burenboot of Lagogo local (scholieren) of Schiebronx bootjes (jong talent).

Een zeer uitgebreid en feestelijk programma wordt de Rotterdammers voorgeschoteld.  'Lagogo (van 'lago', Spaanse woord voor meer) is poëzie in de breedste zin van het woord, het uitzicht over de plas (het meer) is het decor en de boottochtjes zijn al poëtisch van zichzelf, er hoeven alleen nog woorden bij en wat muziek en een lekker drankje eventueel', aldus organisator Edwin de Voigt. Er is een gratis podiumprogramma en een bootjesprogramma waarvoor je wel een gratis tickets voor een bootje (met schipper) moet reserveren. 

Op het programma staan onder anderen: dichters Ingmar Heytze, Tato Wesselo dicht (frontman van Le Motat, dag ervoor op festival Spot on Sciebroeck), Tanja Helderman, Peer Hommel, Jasmijn Lobik (winnaar Amai Award en DichWerk 2023), Moze Nael (Adem in, adem zuid), spoken word van Barguijs (bekend van Koningsdag optreden bij koningspaar), Ambigou en Suzanne Krijger, muziek van jonge rot Wolf Rot & Joris Lutz, Lars Nebel (Gelukszoekers), Toverberg (bekend van Oerol), De Burenboot (met acteu/ eilandbewoner Bram Legerstee, wijkdichter Karin van Kalmthout, senior zanger Bertus van der Horst en 4 pleintjes 100 jaar), Jeroen Naaktgeboren met masterclass talenten (Laurens Lyceum), de jonge talenten van Basement Schiebronx. Maar ook theater op het water: Lof der Rotheid (bekend van Motel Mozaique), silent poetry disco en kinderworkshops. Presentatie door Michline Plukker. Het podiumprogramma wordt afgesloten door Erik Mesie (met liedjes van zijn Toontje Lager).
 
0
Shares