Skip to main content

Zaterdag 5 november herfstconcert in Fonteinkerk

is de start van drie Herfstconcerten. Op particulier initiatief vinden onder de naam Hillegersbergse Herfstconcerten een drietal concerten
plaats op drie zaterdagmiddagen in het najaar in de Fonteinkerk in Hillegersberg. De bedoeling is, dat zoveel mogelijk mensen drempelvrij kennis kunnen maken met in dit geval kleinschalige uitvoeringen van klassieke muziek met hier en daar een lichte toets. De toegang tot deze concerten is gratis.

In het eerste van deze drie concerten wordt onder andere muziek van Mozart en Mendelssohn ten gehore bracht en zijn Trio Ritornello en Blaaskwintet Beaufort aan zet. Dit concert vindt plaats op zaterdagmiddag 5 november 2022. Het vangt aan om 15.00uur en de kerkzaal met zijn uitstekende akoestiek is open om 14.30uur.

In het tweede concert op zaterdagmiddag 19 november brengt het Barokensemble Camerata Capelle een afwisselend programma met muziek van onder andere Charpentier en Handel. Ook dan begint het concert om 15.00uur en is de kerkzaal open om 14.30uur.

In het derde concert tenslotte brengt op zaterdagmiddag 3 december het Trio Mendelssohn een werk van Clara Schumann, de weduwe van Robert, en eindigt de concertreeks met Mendelssohn.


Mocht deze concertreeks wat bezoekersaantal betreft gunstig verlopen, dan is een nieuwe traditie geboren. De uitvoeringen van dit jaar staan in het teken van klassieke instrumentale muziek.

Toegang is vrij en uw donatie van harte welkom is.


Het adres van de Fonteinkerk: Terbregselaan 3, 3055TE, Rotterdam.

0
Shares