Skip to main content

Leerlingen Internationale School Rotterdam krijgen groen, klimaatbestendig schoolplein

Met het eruit ‘wippen’ van de eerste tegel heeft hoogheemraad Agnes van Zoelen op 15 juni de vergroening in gang gezet van het schoolplein van de Nord Anglia International School Rotterdam. Het plein ondergaat de komende maanden een metamorfose om klimaatbestendiger te zijn. Ook wil de school de leerlingen op een meer natuurlijke manier buiten laten spelen. Bij de opening van het nieuwe schooljaar in september wordt het nieuwe, groene schoolplein geopend.

Op het plein aan de voorkant van de internationale school in de Rotterdamse wijk Hillegersberg wordt zo’n 250m2 vergroend. Bestaande tegels maken plaats voor plantvakken. Daarnaast wordt regenwater in drie ondergrondse waterbergingen gebracht die het water langzaam afgeven aan de bodem en er minder grote waterplassen op het plein blijven staan na een fikse regenbui. “Deze klimaatadaptieve maatregelen passen prima in het straatje van onze Samen Waterproof-campagne. In het kader van onze subsidieregeling Klimaat en Ruimte* verlenen we hiervoor dan ook graag subsidie. Dergelijke subsidie is beschikbaar voor ieder ander in ons woon- en leefgebied die de eigen omgeving wil vergroenen en aan de voorwaarden voldoet. Dit geldt zowel voor bewoners als bedrijven”, aldus Van Zoelen van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Buiten spelen in een groenere omgeving

De Nord Anglia International School biedt onderwijs aan leerlingen tussen de drie en achttien jaar. De klimaatadaptieve maatregelen zijn mooi, maar zeker voor de jongere kinderen voert het speelplezier de boventoon. “We willen onze leerlingen bewust maken van de gevolgen van klimaatverandering en wat we daar zelf aan kunnen doen om de omstandigheden te verbeteren. Meer groen is daarbij het credo. De kinderen kunnen straks in een groenere omgeving buiten spelen. De speeltoestellen aan de zijkant van het gebouw zijn van hout en hebben natuurlijke valondergronden. Op het achterplein is er al  een klein voedselbosje voor educatieve lessen. Nu is het voorplein dus aan de beurt. Verder willen we op termijn nog een moestuin aanleggen en verkennen of het dak vergroend kan worden. We zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan het verbeteren van het klimaat en onze kinderen voorzien van een toekomstbestendig, groen en vooral avontuurlijk schoolplein”, aldus Alison Lipp, directeur van de Nord Anglia International School.

 

Meer informatie over de subsidieregeling Klimaat en Ruimte is te vinden op

https://www.schielandendekrimpenerwaard.nl/u-en-het-water/samenwaterproof/peilstok-subsidie/

 

Over het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al bijna 750 jaar voor droge voeten, schoon water en veilige dijken. Het is actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer en Schoonhoven met zo’n 600.000 bewoners en 20.000 bedrijven. Een gebied met de laagste polder van Nederland (bijna -7m NAP), zo’n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen met daarin de meest verstedelijkte delta van ons land, hoogwaardig glastuinbouwgebied en nog sterk agrarisch gebied in de Krimpenerwaard. Bij het hoogheemraadschap werken zo’n 400 medewerkers aan droge voeten en voldoende en schoon water. Dit is enorm belangrijk om hier veilig en aangenaam te wonen, werken en recreëren.

 

 

0
Shares