Skip to main content

Rotterdam krijgt Halve Marathon terug

Op 25 juli aanstaande wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in het boek van de Halve Marathon Rotterdam. Tijdens de Rotte Dam Loop kunnen hardlopers en wandelaars over afstanden van 21 of 10 km genieten van het prachtige gebied langs De Rotte.

De Rotte Dam Loop is een initiatief van stichting Plezierrivier De Rotte. “Wij willen graag dat iedereen het Landschapspark de Rotte van oorsprong tot dam beleeft”, aldus Carol Hol, voorzitter van de stichting. “De rivier de Rotte is precies een halve marathon lang. Hoe kun je de Rotte beter beleven dan er van de polder en de venen tot de voeten op de dam in hartje Rotterdam langs te lopen of wandelen? Gevarieerder kan een halve marathon niet zijn!”

De Rotte Dam Loop

Deze eerste editie van de Rotte Dam Loop is een social run en geen hardloopevenement. Dit houdt in dat deelnemers op verschillende tijdstippen individueel of conform de richtlijnen in groepjes tot maximaal vijftig personen met 1,5 mtr. afstand het uitgepijlde parcours op gaan. De start is bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos en het parcours kronkelt langs De Rotte naar de finish op de Binnenrotte en daar staat voor deelnemers een koud drankje klaar. Je hoeft alleen maar te lopen en te genieten onderweg, de rest is allemaal voor je geregeld.

Deze editie van de Rotte Dam Loop is de opmaat voor de ‘echte’ halve marathon Rotterdam-wedstrijd volgend jaar. Op de website  RotteDamLoop lees je alle ins en outs van het evenement, kun je je inschrijven, word je verliefd op de medaille en bekijk je alvast hardloop- en wanderlparcoursen.

750 jaar dam in de Rotte

De Rotte Dam Loop is onderdeel van het programma 750 jaar dam in de Rotte. In 2020 bestond de Rotte-dam 750 jaar. Een historisch moment waar de stad Rotterdam door is ontstaan. Dat vierden we in 2020 al met diverse activiteiten op en rond de Rotte. Vanwege de coronamaatregelen werd een deel van het festiviteitprogramma uitgesteld. Nu de maatregelen versoepeld worden kunnen we deze activiteiten alsnog organiseren, waaronder de Rotte Dam Loop. Kijk op  750 jaar dam voor een overzicht met alle activiteiten.

0
Shares