Skip to main content

Kom in beweging voor 65+ers Woensdag 7 juli van 10.30 – 15.30 Van beethovensingel

De laatste lockdown heeft ervoor gezorgd dat we met zijn allen minder zijn gaan bewegen. Op deze dag hebben wij diverse gezellige activiteiten gericht op gezondheid en bewegen. U kunt verschillende kraampjes bezoeken, uw vragen stellen over Corona, leuke sportactiviteiten bezoeken en vooral weer even gezellig eruit zijn. Alles gebeurt volgens de dan geldende regels van het RIVM. Dit betekent dat als u wilt komen dat u zich van tevoren op moet geven, zo kunnen wij het aantal mensen garanderen op het plein en bij de sportproeverijen. Trevvel zal u deze dag tussen de pleinen en de sportproeverijen rijden. Vervoer is dus geregeld!

Kom in beweging voor 65+ers                                             

Woensdag 7 juli van 10.30 – 15.30

Ganzerikplein, Schiebroek en Van beethovensingel Hillegersberg

Aanmelden verplicht!

Voor alle activiteiten geldt dat u zich moet aanmelden bij DOCK via telefoonnummer 088 855 50 31.

Informatiemarkt:

Wilt u misschien vrijwilligerswerk doen, heeft u Corona gerelateerde vragen, wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de WMO, Trevvel, bent u benieuwd naar (zorg)aanbieders en de welzijnsorganisatie uit uw gebied bezoek dan onze pleinen.

Gezondsheidsbus:

Wilt u graag weten hoe uw gezondheid ervoor staat? Krijg inzicht in uw vitaliteit. Maak een afspraak en laat een gezondheidscheck doen.

Wilt u misschien vrijwilligerswerk doen, heeft u Corona gerelateerde vragen, wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de WMO, Trevvel, bent u benieuwd naar (zorg)aanbieders en de welzijnsorganisatie uit uw gebied bezoek dan een van  onze pleinen.

Bean baseball

Maak kennis met een speciale vorm van softbal voor senioren, bij honk- en softbalvereniging De Saints, Voorhout 80.

Old Stars wandelvoetbal:

Bij Voetbalvereniging Hillegersberg, Duivenpad 11. Om 11:00 uur kunt u kijken en om 12:00 uur kunt u meedoen! Bij de Old Stars maakt het fysieke karakter van traditioneel voetbal plaats voor een rustigere vorm van bewegen. Voetbalervaring is niet nodig!

Seniorfit:

Bij LTC Plaswijck, Plaswijcklaan 56. Om 12:00 uur kunt u een les seniorfit meedoen, inclusief een kleine lunch. SeniorFit is erop gericht om de algehele conditie, coördinatie, soepelheid en spierkracht te vergroten. Deelnemers doorlopen een professioneel begeleid programma van 8 weken. Ervaring is niet vereist.

Circuittraining:

 Bij Fysical, Elgarhof 5-13, tussen 10:30 en 15:30 uur, kunt u een gratis groepsles circuittraining volgen! Wilt u graag in een kleine groep op uw eigen niveau met uw eigen doelen trainen, volg deze les en ervaar hoe leuk het is om samen te trainen.

Time to dance : 

Op bekende muziek uit de jaren 50 en 60 gaan we bewegen op de stoel onder begeleiding van een vakkundige docent van SKVR. Goed voor lichaam en geest! Om 14:00 uur op het Ganzerikplein en om 15:00 uur op de Van Beethovensingel. 

Pilatus:

Pilates was ervan overtuigd dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van deze methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom te ondersteunen.

Wandel mee Gemeente Rotterdam:

Van 10:30 -11:30 uur. Ieder jaar wordt er altijd een wandeling gemaakt met bewoners, de welzijnspartij en de Gemeente Rotterdam om te kijken waar in de buurt verbetering moet komen. Te denken valt aan onveilige plekken, stoepen die niet voldoen, etc. Loopt en denkt u met ons mee?

Natuur gezond wandelen:

Wil je regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten vanuit de pleinen en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

0
Shares