Skip to main content

Route Lagogo, vanaf 24 december

Rotterdamse wandeling verzacht lockdown

Met gratis wandelapp en poëzie to go

De wandeling door Hillegersberg is 'Route Lagogo' , vanaf 24 december, langs de plassen en raamgedichten op winkelruiten. De wandeling is zelfstandig en naar eigen invulling te maken met je smartphone in de hand. De VERS wandelapp wordt gratis aangeboden.

Wandelen lijkt het enige dat nog mag in deze donkere tijden, en dat doen de Rotterdammers dan ook. Maar waarheen? Na een paar blokjes om en een stukje langs het water weten we het wel. 'Met deze wandelapps brengen we daar verandering in', aldus Edwin en Jiske van Route Lagogo. 

Bekende (lokale) dichters stuurden gedichten en spraken ze in, sommige verschijnen als raamgedicht in Hillegersberg-Schiebroek, bij onder meer La Salute, Ver van Hier of boekhandel Maximus. Andere dichters zijn enkel op de app te beluisteren. 'Je loopt met de VERS app in de hand naar een wilg of waterkant en op de app tref je dan een luistergedicht, bij de Prinsemolen of de Wilgenhof, maar ook bij de Appie op de stoep’, vertelt Jiske Foppe. Route Lagogo is het winterproject van het jaarlijkse festival Poëzie Lagogo aan de Achterplas. Veel festival-dichters werkten mee aan de wandelapp tijdens de lockdown, zoals Ingmar Heytze, Elfie Tromp, Myrte Leffring, Jana Beranová, Mark Boninsegna en uit de buurt; Hester Knibbe, Rob Hilz en jeugdstadsdichter Vienne Haagoort.

De app VERS met de wandeling van Route Lagogo  is gratis te downloaden in de App store en Google play. De  wandeling is een  initiatief van Rotterdam Revoluties, GEEN POEHA, stichting De Zoek naar Schittering, ondersteund door Gemeente Rotterdam en Gebiedscommissie Hillegersberg -Schiebroek (Route Lagogo).

QR code wandeling Route Lagogo

 

locaties in Route Lagogo

De Route Lagogo loopt langs de Bergse Plassen, in de omgeving van de Bergse Dorpsstraat, langs het Prinsemolenpark maar ook langs de Ringdijk, Wilgenhof en Hilligersberg-Zuid, alles eenvoudig traceerbaar met de gratis VERS app. Ook lokale ondernemers in Hillegersberg rondom Bergse Plas bv aan de Bergse Dorppsstraat en Argonautenweg, zoals Boekhandel Maximus, Wijnbar Mendoza, de Gall & Gall, de café’s en restaurants in de straat zoals La Salute, Van Eijk en Lebbink,  het Ambachthuys, Talamore en Abrazo zijn een bezoek- en voordracht lokatie.  Elk met een raamgedicht en voordracht van een dichter. Aan de Kleiweg host de kinder- en jeugdboekenwinkel & koffiecafé Ver Van Hier vanaf januari een raamgedicht van jeugdstadsdichter Vienne Haagoort. 

De route blijft permanent beschikbaar in de app. Hoe lang de raamgedichten zichtbaar blijven is van de hostende onderneming afhankelijk. 

Route lagogo voorbeeld VERS app

0
Shares