Fietsbrug over de Rotte

Vanuit de Vereniging Stedenbouwkundig Wijkbehoud en de Bewonersvereniging Terbregge kwam het volgende bericht.  

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan aan de haalbaarheid van een fietsbrug over de Rotte. Momenteel is de status dat er een haalbaarheidsonderzoek plaats gaat vinden naar de realisatie van een extra brug over de Rotte in opdracht van de commissie wonen en buitenruimte. Voor het eind van het jaar zou het haalbaarheidsonderzoek naar een extra brug gereed moeten zijn.

Wijk Terbregge

In een recent verleden is op die plek nog de discussie geweest over de realisatie van 31 aanlegsteigers in de Rotte. Dat is toen niet doorgegaan. Nu zou in hetzelfde gebied een fietsbrug moeten komen. Voor eventuele fietsers misschien een leuk idee, maar of de roeiers en andere watergebruikers er gelukkig mee zullen zijn?  Het kan ook betekenen dat het voetpad in het Beatrixplantsoen – vanaf het sluisje naar het winkelcentrum – gebruikt gaat worden als fietspad.

Bovengenoemde organisaties willen nu dat het gebied wordt vastgelegd als ‘beschermd dorpsgezicht’.

Er zijn verschillende meningen en dat is weergeven door Rijnmond in een item petitie voor en petitie tegen extra fietsbrug over de Rotte.  

U kunt een petitie ondertekenen op facebook:

Voorstemmers kunnen gebruik maken van ‘fietsbrugrotte’ en

Tegenstemmers van ‘Bescherm de Rotte'

Inmiddels heeft op 1 juli Partij 50plus Rotterdam door middel van onderstaande brief vragen gesteld aan het College B&W. Fietsbrug_over_de_Rotte_weggegooid_geld_Schriftelijke_vragen_50plus.pdf

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares