Uitslag onderzoek Hogeschool Rotterdam studenten

Wij zijn CĂ©line, Chris, Esma en Thijs en wij studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds het begin van deze rare Corona tijd hebben wij marktonderzoek gedaan naar Hillegersberg en haar inwoners. Wij wilden beter begrijpen welk belang de inwoners hechten aan duurzaamheid en gerecyclede producten en de rol die de middenstand daarin speelt. Dit onderzoek kwam tot stand in samenwerking met de winkel Platform 104.

De uitkomsten van ons onderzoek hebben ons aangenaam verrast!

Wij kwamen bijvoorbeeld tot de conclusie dat slechts 4,3% geen aandacht besteed aan milieu en een duurzaam leven. Dus wij konden concluderen dat meer dan 95% van de inwoners van Hillegersberg waarde hechten aan het milieu en een duurzaam leven en dat de winkels in het dorp daar een rol in spelen.

Duurzamer leven kan op velerlei manieren, de ene ingrijpender dan de andere. Zo zal koud douchen, of minder lang, voor vele inwoners in Hillegersberg ingrijpend kunnen zijn. En het plaatsen van zonnepanelen is ook niet altijd eenvoudig te realiseren. Een wellicht gemakkelijkere maar zeker even effectieve stap is het veranderen van uw koopgedrag. Daar bieden steeds meer winkels oplossingen voor, of het nu gaat om kleding, biologisch eten of producten van dichtbij huis. Platform 104 is zo'n voorbeeld een winkel waar authentieke producten van Nederlandse bodem worden verkocht. De producten zijn veelal gerecycled of geupcycled en de winkel biedt kunstenaars en creatief talent letterlijk een platform. 

Het onderzoek toont aan dat ook Hilligersberg zich sterk wil maken voor de duurzame transitie waarin Rotterdam zich bevindt. Winkels spelen daarin een belangrijke rol om de inwoners duurzame oplossingen te bieden. Verandering van koopgedrag die daarvoor nodig is aan de kant van de consument is wellicht niet altijd gemakkelijk, maar vele kleine stapjes............ Neem eens een kijkje in Platform 104, fysiek of digitaal. 

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares