Skip to main content

Uitgesteld Boekpresentatie Trojaanse tin-oorlog en Odysseus’ oceaanroute – Henk van Oosten

Donderdag 26 maart 20.00 uur: Boekpresentatie Trojaanse tin-oorlog en Odysseus’ oceaanroute – Henk van Oosten (UITGESTELD I.V.M. MAATREGELEN CORONAVIRUS)

Sinds de oudheid is vergeefs naar Troje gezocht. Locaties in de Griekse en Atlantische wereld blijken telkens onjuist. Toch zijn mythische verhalen vaak  gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Dat is de drijfveer voor een nieuwe zoektocht van vijf jaar.

Het schild van Achilles bevat sleutels om de oorsprong van de Ilias en Odyssee te ontdekken. Het bestaat uit vier metalen: goud en zilver voor decoratie, koper en het zeldzame tin voor brons. De Atlantische wereld heeft de rijkste tinmijnen. Er breekt daar een verwoestende strijd uit om de heerschappij over tin. De Atlantische wereld stort in en volkeren raken op drift.

Andere sleutels op het schild zijn afbeeldingen van zon, maan, vier sterrenbeelden en Okeanos als rand. Deze volstaan om route van Odysseus over de Atlantische oceaan te reconstrueren.

De oorsprong van de Ilias en de Odyssee ligt in de Atlantische wereld. Verhalen over de heroïsche strijd en de Odyssee worden eeuwenlang verteld en door Homerus in een Grieks decor gezet.

Boekhandel Maximus, Bergse Dorpsstraat 122, 3054 GG Rotterdam

Toegang gratis. Graag aanmelden op info@maximushillegersberg.nl

 

0
Shares