Fonteinkerk vrijdag 3 januari culturele koffieochtend De Laurenskerk

Op vrijdag 3 januari 2020 wordt er in de Fonteinkerk weer een culturele koffieochtend gehouden waarbij Harry Pruijsten aan de hand van vele, vaak bijzondere en soms unieke afbeeldingen een presentatie zal houden over de geschiedenis van de Laurenskerk.

De Laurenskerk is van oudsher de ‘hoofdkerk’ van Rotterdam. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525 is de Laurenskerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam.

Voor velen staat de Laurenskerk symbool voor de geschiedenis van Rotterdam. Zo kon men in de middeleeuwen het Rotterdamse stadsburgerschap kopen door 3000 stenen bij te dragen aan de bouw van de toren. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog en haar wederopbouw nadien werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.

Het Koningshuis heeft een warme belangstelling voor de Laurenskerk getoond. Zo bezocht koningin Wilhelmina meer dan honderd jaar geleden de kerk en legde koningin Juliana in 1952 de eerste steen voor de restauratie, die 16 jaar later, in 1968, werd voltooid.

Harry Pruijsten is een enthousiaste gids van de torenbeklimmingen. Hij besteedt dan ook ruim aandacht aan het prachtige carillon, de klokken en bovenal het fenomenale uitzicht.

U bent van harte welkom!

Tijd:                                       Vrijdag 3 januari van 10 - 12 uur 

Plaats:                                  Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam

Onderwerp:                      De Laurenskerk

Komende Culturele Koffieochtenden:

7 februari                           Een goeie bakker (over vdMeer & Schoep) door Aad Koster

6 maart                                Hans Ketel over Oud-Hilligersberg

3 april                                   Wil Hogenberg over antiek, porselein en zilver

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares