Hond aan de lijn

Op sommige plekken in Hillegersberg lopen honden los waar het niet mag. Ook in speeltuinen, bv. in het Beatrixplantsoen. Voor de honden en hun eigenaren is het loslopen van de dieren natuurlijk heel prettig. Echter, er zijn ook wandelaars en vooral kleine kinderen die het niet prettig vinden als een hond op ze afkomt. Hierboven een kaart waarop de losloopgebieden staan. ( 20 september 2018)  

 In Rotterdam geldt een aanlijnplicht voor honden. Overal in de stad moeten honden aangelijnd zijn, behalve in losloopzones. Deze gebieden zijn met borden aangegeven. Voor het niet aanlijnen van honden geldt een boete van 95 euro voor de eigenaar of houder van de hond. Als honden aanwezig zijn in een gebied waar dat verboden is, zoals een speelplaats of een zandbak, wordt een boete van 140 euro opgelegd. Net als bij de opruimplicht controleren politie en handhavers van de gemeente Rotterdam of degene die de hond uitlaat zich houdt aan de aanlijnplicht.

De opruimplicht betekent dat u de hondenpoep onmiddellijk moet opruimen als u de hond uitlaat. Houdt u zich niet aan de opruimplicht, dan krijgt u een boete van 140 euro.

Er zijn twee uitzonderingen:

  1. De opruimplicht geldt niet voor eigenaren van geleidehonden en sociale hulphonden
  2. In veel uitlaat- en losloopzones hoeft u de poep niet op te ruimen. Let op de borden die aangeven waar dat wel of niet verplicht is.

Voor de uitlaatzones in Rotterdam https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/uitlaatzones/

 

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares