Jazzdrieluik van Dick de Graaf op 5,6 en7 juli

Tijdens de komende editie van het Rotterdamse festival Northsea Round Town presenteert saxofonist Dick de Graaf op 5, 6 en 7 juli een bijzonder project. Vanuit zijn visie op jazz als een gastvrije ontvangstruimte voor elementen uit alle muziekstijlen ontvangt hij musici uit Oude, klassieke, jazz- en wereldmuziek voor een serie van drie concerten met improvisaties op muziek die klonk tijdens de bouw van de drie beeldbepalende Rotterdamse kerken in de deelgemeente Hillegersberg Schiebroek.

Op vrijdag 5 juli improviseert de Graaf met Renaissance specialist en tenor Niels Berentsen, organist Hayo Boerema en percussionist Jimmi Hueting op muziek van late Middeleeuwen tot barok, van Dufay, des Prez, Févin en J.S. Bach in de Hillegondakerk, die gebouwd werd rond 1400.

Zaterdag 6 juli volgt het tweede deel van het drieluik in de Goede Herderkerk die in 1958 de deuren opende. Hier improviseren de Graaf, pianist Loran Witteveen, percussionist Jimmi Hueting en organist Hayo Boerema op muziek van Olivier Messiaen, stukken van Miles Davis’ LP 1958 en Turkse “jazzstandards”. Speciale gast is de jonge Turkse zangeres Meric Calisan.

Zondagmiddag 7 juli voltooit de Graaf samen met gitarist Jelle Roozenburg en percussionist Jimmi Hueting zijn drieluik in de Fonteinkerk, geopend in 2016, met “nu-jazz” gebaseerd op groovy stukken van hemzelf en arrangementen van Chinese en Tibetaanse liederen die gezongen worden door het jonge Chinese zangtalent Xiaoman Chen. Componist René Uijlenhoet verbindt de stukken met live geïmproviseerde electronische soundscapes.

Voor adressen, speeltijden en kaartverkoop: www.dickdegraaf.com

De stichting Soundroots is opgericht in 2003 met als doelstelling een nieuw publiek in contact te brengen met jazz en geïmproviseerde muziek waarin cross-overs gezocht worden met klassieke muziek, pop, en wereldmuziek.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares