Woensdag 13 maart feesterlijke opening uitbreiding Heijbergschool

Op woensdag 13 maart wordt in de ochtend met de leerlingen en ouders de uitbreiding officieel geopend. De officiële opening wordt verricht door de oudste leerling van groep 8 en de jongste leerling van de inpandige peuterspeelzaal. In de ochtend vieren de leerlingen vervolgens feest ter gelegenheid van de opening. In de middag tussen 13.30 en 15.30 uur opent de Heijbergschool daarnaast trots de deuren tijdens een open huis. Tijdens deze middag kan een kijkje worden genomen door alle (oud-)leerlingen, ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden in de school en de nieuwe lokalen.

Er zullen verschillende activiteiten zijn, inclusief muzikale optredens van leerlingen door de gehele school. Bezoekers van het open huis kunnen tevens ervaren hoe de kinderen met technisch Lego aan de slag zijn. Daarnaast is er gelegenheid om een versnapering te nuttigen in het speciaal voor deze gelegenheid geopende Heijbergcafé.

Van bouw naar uitbreiding
In de rijke geschiedenis van de Heijbergschool is de school regelmatig ook letterlijk in beweging geweest. Vanaf de oprichting in 1886 is de school meerdere malen uitgebreid. Dit begon al met het gebouw aan de Terbregse Rechter Rottekade wat eind 19e eeuw tweemaal met nieuwe lokalen werd uitgebreid. In de jaren daarna bleef de Heijbergschool groeien en uitbreiden. In 1961 verhuisde een deel van de school naar een houten gebouw op de huidige locatie aan de Heijbergstraat. Helaas legde een verwoestende brand dit gebouw in de as. Gelukkig was nieuwbouw al gepland. In maart 1994 werd het huidige gebouw geopend. Inmiddels is het huidige gebouw vanwege de groei in het aantal leerlingen drie keer uitgebreid. De laatste uitbreiding, 25 jaar na de opening en ingebruikname van het schoolgebouw, is een opbouw met vier lokalen en is begin 2019 in gebruik genomen.

Gedifferentieerd onderwijs
De opbouw van vier lokalen stelt de Heijbergschool in staat om het onderwijs nog meer te differentiëren naar de behoeftes van de kinderen. In de extra ruimte is een plusklas gerealiseerd, waarin meerbegaafde kinderen aangepaste lessen kunnen krijgen, passend bij hun denkniveau en interesses. Daarnaast is er een uitgebreid crealokaal met een geïntegreerde Lego-studio. In deze Lego-studio leren alle leerlingen – van kleuters tot groep 8 – op eigen niveau de beginselen van techniek en programmeren aan de hand van technisch Lego. Hiermee worden de leerlingen voorbereid op de wereld van morgen, waarin technologie nog meer dan vandaag een onlosmakelijk onderdeel van het leven is.

Visie en identiteit
De Heijbergschool is een christelijke basisschool voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het groene Hillegersberg vlakbij de Rotte. Binnen het onderwijs op deze basisschool staat zin in leren centraal en worden de mogelijkheden van elk kind voorop gezet. Dit is het uitgangspunt waarmee de leerkrachten elke dag alle kinderen tegemoet treden zodat elke leerling optimaal kan profiteren van het geboden onderwijs. Daarnaast is de Heijbergschool een school die continu in beweging is op basis van maatschappelijke en sociale ontwikkelingen.

Routebeschrijving Heijbergschool

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares