Digitalisering archief: project 1 het Prentenkabinet

Dit eerste project gaat over het Prentenkabinet, het kernarchief voor Hillegersberg. Dit initiatief is in 1932 tot stand gekomen dankzij Chris van den Berg. Namens vereniging Oud-Hillegersberg en Rotteban is over een periode van 16 jaar (tot 1948) een waardevolle cultuurhistorische collectie tot stand gekomen. 

Vanaf februari van dit jaar is het eerste project voor het digitaliseren van het archief over Hillegersberg gestart. De herontdekking van het archief van Hillegersberg is mede mogelijk gemaakt dankzij het enthousiasme en de medewerking van de accountbeheerder Corinne Boeijinga-Hubers en co├Ârdinator Daniel van Bokhoven van het stadsarchief Rotterdam. Initiatiefnemers Martin Lusse en Ton Oskamp hebben uit de beschikbare 200 meter aan archiefmateriaal gekozen uit 5 verschillende onderwerpen:

A. Prentenkabinet, het kernarchief
B. De renovatie van de Hillegondakerk
C. Tollen en tolhuizen in Hillegersberg
D. Bergschenhoek en Hillegersberg
E. Annexatie van Hillegersberg

Het Prentenkabinet kent een unieke geschiedenis waarin het door en voor Hillegersberg verzamelde werk over de jaren heen is gehuisvest op diverse verrassende locaties. Dankzij dit nieuwe project kunnen ge├»nteresseerden binnenkort vanaf hun computer of tablet digitaal grasduinen in het archief. 

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares