Advent Festival of Lessons and Carols

Op zondag 17 december om 10.00 uur is er in de Fonteinkerk een zangdienst in de vorm van een Anglicaans Festival of Lessons and Carols.

Projectkoor Fonteinkerk zingt de mooiste Engelse Carols afgewisseld met bijbellezingen over de verwachting van de Messias. Na elke lezing is er een kort gebed - er is geen preek.

Engelse koortraditie

Op steeds meer plaatsen in Nederland worden deze diensten naar voorbeeld van de Engelse koortraditie gehouden. Vooral in de kerstperiode is zo’n dienst aantrekkelijk, want de bekende carols zijn zeer geliefd bij een breed publiek en er is volop gelegenheid om zelf mee te zingen!  

Projectkoor Fonteinkerk

De kleine cantorij van de Fonteinkerk is voor de gelegenheid uitgebreid met gastzangers die gehoor gaven aan de oproep om op projectbasis mee te zingen. Naast de bekende carols zingt het koor twee Engelse koorwerken: Praise the Lord  van G. F. Händel en Lead me Lord van S. Wesley.

Door de wijk – voor de wijk

Met dit initiatief geeft de Fonteinkerk een nieuwe impuls aan het motto dat centraal stond bij de bouw van de kerk: door de wijk- voor de wijk. Er is tijdens de dienst kinderoppas en Fonteinkinderclub voor kinderen van de basisschool. Van harte welkom!

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares