Mooiste Meisje van de klas gaat Kilimanjaro beklimmen voor het goede doel

‘Het beklimmen van de Kilimanjaro is als het opvoeden van kinderen met vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen’ zegt Esther Groenewegen, een van de organisatoren van het gratis Business Boost Benefiet Seminar voor ondernemers op 1 september van 10.00 tot 17.00 uur in De Basiliek in Veenendaal.

‘Je moet voor zo’n klim heel wat overwinnen. Er zijn pieken en dalen. Het vraagt een bepaalde mentaliteit van je. Dezelfde mentaliteit die je nodig hebt als ouder om een kind met hechtingproblemen op te voeden.

Samen met vijf ondernemers gaat zij binnenkort de uitdaging aan om de hoogste berg van Afrika te bedwingen voor het goede doel. Voorafgaand aan die tocht organiseert de groep een gratis benefietseminar waarin ze hun kennis delen met andere ondernemers.

Geen addertjes onder het gras

‘Ik geloof in geven’, zegt Groenwegen. ‘Als je geeft krijg je terug. Daarom ben ik twee jaar geleden een blog begonnen en begon ik daar mijn leven te delen. Een leven net zoals dat van iedere ouder maar ook een blog over wanhoop, woede en verdriet omdat mijn dochter de diagnose reactieve hechtingstoornis heeft. Een diagnose waar nog vrij weinig over bekend is bij het brede publiek maar ontzettend zwaar is voor de ouders en deze kinderen. Binnen de kortste keren werd mijn blog een hele fijne ontmoetingsplek voor andere ouders en professionals en zijn er nu bijna 5000 mensen die mij volgen. Het Mooiste Meisje van de klas heeft zelfs een aflevering gemaakt over mijn leven en missie. Dit heeft mij toen besloten om Healing Hearts Camps naar Nederland te halen. Dit zijn kampen voor ouders en hun kinderen met hechtingsproblemen. Deze kampen bestaan al heel lang in Amerika, in Nederland nog niet…. En daar wil ik verandering in brengen. Deze Amerikaanse trauma experts naar Nederland halen is kostbaar, vandaar dat ik de challenge wil aan gaan om voor deze kampen geld op te halen door de Killi op te gaan, zodat ik voor 15 gezinnen in Nederland een verschil in hun leven kan maken.

Dit wil ik doen door onder andere met de andere 5 ondernemers een seminar te organiseren. Dit seminar organiseren wij helemaal gratis.

Veel ondernemers moeten aan dat idee wennen en vinden het vreemd dat wij ze gratis vaardigheden gaan leren. Ze denken dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is niet zo. De huur van de zaal en alle andere kosten betalen we zelf. Het evenement is voor ondernemers helemaal gratis, maar we houden wel een veiling en collectes. Deelnemers kunnen dan zelf bepalen of ze daaraan meedoen en hoeveel ze daarvoor willen geven.’

Ondernemers geven gratis trainingen en boeken weg

Voor de veiling hebben verschillende ondernemers hun online trainingen, boeken en coachingssessies beschikbaar gesteld over onder meer verkoopvaardigheden, online geld verdienen, van je missie je beroep maken en heel veel meer. Het geld dat binnenkomt gaat allemaal naar de zes goede doelen. Ikzelf zal op dit seminar vertellen hoe ik van mijn missie mijn bedrijf heb gemaakt.

- Mijn missie: Hechtingsproblemen net zo bekend maken als Autisme en ADHD –

Omdat de meeste van mijn volgers geen ondernemer zijn heb ik daarnaast nog iets andere bedacht om geld op te halen. Ik ga een Master Class organiseren met een Amerikaanse trauma expert die naar Nederland gaat komen om les te geven op het Healing Hearts Camp. De opbrengst van de kaartjes van deze Master Class gaat 100% naar de Healing Hearts Camps NL.

Italy, Sicilië zomer 2017 Samen met mijn gezin geoefend voor de Killi. Etna beklommen Fotograaf: De guide van de tour

 

Doorzetten ondanks tegenslag

Groenwegen: Ja zeggen tegen het avontuur was makkelijk, werkelijk gaan trainen en voorbereiden vergde focus en doorzettingsvermogen. Ik heb als training de Nacht van de Vluchteling gelopen en de Etna beklommen.

 

 

Nu hoop dat ik mijn voorbereiding genoeg zal zijn voor het bereiken van de top. Het zal voor mij bijzonder zijn om de top te bereiken om meerdere redenen. Als eerste natuurlijk omdat ik 15 gezinnen de mogelijkheid wil geven om van hun huis weer een liefdevol thuis te creëren. Daarnaast is deze reis een eerbetoon aan mijn vader die wij vorig jaar veel te vroeg moesten gaan missen. Mijn vader is eigenlijk onmisbaar voor ons en mijn dochter. Mijn dochter heeft namelijk zelf ook de diagnose reactieve hechtingsstoornis, mijn vader heeft jarenlang zo onvoorwaardelijke veel van haar gehouden en voor haar gezorgd.

Voor meer informatie en opgave voor gratis deelname: www.benefietseminar.nl.

Voor meer informatie over mijn missie en diagnose: www.alshechtennietvanzelfgaat.nl

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares