Nieuw in Plaswijckpark: Vari Expeditie!

Het apeneiland in Plaswijckpark is afgelopen weken volledig heringericht. Niet alleen het eiland van de vari’s werd onder handen genomen, maar ook de vijver om het eiland werd volledig leeg gepompt en schoongemaakt. Deze vernieuwing is ook het startsein van een nieuwe ervaring in Plaswijckpark, de Vari Expeditie!

De vari’s zijn de zwart-witte pluizenbollen die het apeneiland in Plaswijckpark bewonen. Tijdens de herinrichting zijn er nieuwe speeltoestellen en klimroutes gecreëerd. Doel hiervan is om de apen nieuwe uitdagingen binnen het verblijf te bieden. Naast het plaatsen van klimtoestellen is er flink gesnoeid op het eiland. Vari’s zijn zonaanbidders en liggen dan ook graag een paar uurtjes te bakken in de zon. Doordat het eiland nu wat minder wild beplant is, is er meer ruimte voor de vari’s om lekker te zonnen in de eerste lentezon.

Het apeneiland is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Speciaal tijdens de Vari Expeditie kun je deze grappige halfapen op een wel heel bijzondere manier leren kennen. Als echte dierverzorgers krijgen gezinnen of families de kans om oog in oog te staan met de vari’s op het apeneiland. Om niet met lege handen aan te komen gaan expeditieleden eerst aan de slag in de dierkeuken van Plaswijckpark. Met zelf klaargemaakte lekkernijen wordt de expeditie ingezet richting het apeneiland. De vari’s mag je hier voeren, aaien en natuurlijk mag een mooie foto niet ontbreken! Wil je meer informatie over het arrangement Vari Expeditie, ga dan naar www.plaswijckpark.nl.

 

Plaswijckpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.  Kijk voor meer informatie op www.plaswijckpark.nl of bel 010 – 418 18 36.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares