Zeven werken van G.W. van Yperen

In de hal van het gebiedskantoor HiS - Argonautenweg 23 - organiseert Stichting Histories Hillegersberg vanaf 21 maart a.s. een expositie met 7 werken van Gerrit Willem van Yperen.
Dit werk van Van Yperen, verschaft een uniek kijkje in het histories verleden van het oude dorp Hillegersberg, tijdens de periode 1910-1920. 
Deze werken werden op 25 juli 1941 aan de gemeente Hillegersberg ter aankoop aangeboden, via Chris van den Berg, voorzitter Prentenkabinet Hillegersberg en Rotterdam - precies één week voor de 'Ánnexatie' van de gemeente Hillegersberg. Om vervolgens op 12 augustus 1941 door de gemeente Rotterdam van de kunstenaar te worden gekocht, na positief advies van Museum Boymans (Dhr. Hannema). Deze werken verdwenen echter na de 'Annexatie' in de archieven van het Stadsarchief van Rotterdam. Alwaar zij zeer recentelijk werden 'herontdekt'. En zijn na goed (juridisch) overleg met STAR en de beeldrecht-hebbende erfgenamen van Van Yperen voor deze tentoonstelling beschikbaar gesteld.
Van Yperen werd in 1882 te Hillegersberg geboren - als achterkleinzoon van Willem van den Hoonaard - en verbleef, na vele omzwervingen, de laatste jaren van zijn avontuurlijk leven, op Barbados (Brits West-Indië) alwaar hij in 1955 overleed.
Deze unieke expositie is tijdens kantooruren - tussen 10:00 en 16:00 uur - gratis toegankelijk voor de geïnteresseerden.
Er vindt inmiddels overleg plaats tussen de familie en het Chabot-museum over een uitgebreide tentoonstelling met de werken van Gerrit Willem: een kunstenaar uit 'Ons Dorp': Hillegersberg.
Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares