Waar gaat gebiedscommissie over?

Het zit erop: de eerste verkiezingen voor gebiedscommissies in Rotterdam op 19 maart. Maar waar gaan die zich mee bezig houden?

Voor een belangrijk deel met het gebiedsplan, dat recent voor Hillegersberg-Schiebroek is gepubliceerd.

Dus bijvoorbeeld over verkeersdrukte of behoud van mooie openbare ruimte.

 20140326 161356 resized

Bewonersorganisatie Oud Hillegersberg (BOH) steunde bij de verkiezingen de lijst Bewoners! Hillegersberg-Schiebroek, samen met de andere vijf bewonersorganisaties in dit noordelijke deel van Rotterdam. Deelname van deze nieuwkomer leverde twee zetels op en op één na de meeste stemmen.

Gebiedsplan

Maar wat heeft de gebiedscommissie te zeggen? De nieuwe bestuurlijke organisatie zal als opvolger van de deelgemeente zich vooral bezig houden met het gebiedsplan. De gebiedscommissie geeft advies aan de gemeente over relevante zaken voor de bewoners en hun omgeving.

Onlangs is het ambtelijke gebiedsplan Hillegersberg-Schiebroek voor 2014 gepubliceerd.  Samen met debespreking van dit stuk in de deelgemeente vormen de documenten de basis van het door de gebiedscommissie op te stellen gebiedsplan voor 2015.

Aan de orde in het ambtelijk concept komen de kwaliteiten en de zwakke punten in Hillegersberg en Schiebroek. Te denken valt aan verkeersoverlast op de Argonautenweg, funderingsproblematiek of behoud van de woonkwaliteit in onder meer Oud Hillegersberg. Ook is er aandacht voor de bovenregionale winkels en grote evenementen in deze buurt.

Verkiezingen

Burgemeester Aboutaleb heeft dinsdag 25 maart de definitieve uitslag van de gebiedscommissies bekend gemaakt. Voor Hillegersberg-Schiebroek vallen enkele zaken op. Niet de partij met de meeste stemmen (Leefbaar, 3.377) maar nummer 3 (D66, 3.152) krijgt de meeste zetels: drie. Leefbaar krijgt net als de bewonerslijst (3.291) en VVD (3.040) twee zetels.

D66 krijgt een extra zetel door een lijstverbinding met GroenLinks en PvdA, die elk op één zetel blijven steken. De andere plekken in de gebiedscommissie worden ingenomen door CDA en SP. De lijsttrekker van D66, Rita Spaan, heeft inmiddels laten weten te stoppen. De politica zat in de deelraad en was vroeger actief voor BOH.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares