Skip to main content

Uitspraak parkeren Plaswijck vertraagd

De Raad van State heeft meer tijd nodig om te beslissen over de parkeerproblematiek bij het Plaswijckpark. De uitspraak wordt nu 17 juni verwacht.

 uitspraken

Inzet van de kwestie bij de Raad van State is de aanleg van 69 parkeerplaatsen op het eigen terrein van Plaswijckpark. Een omgevingsvergunning van de toenmalige deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek heeft dit mogelijk gemaakt. De parkeerplekken worden noodzakelijk geacht in verband met de binnenspeeltuin.

Omwonenden, gesteund door Bewonersorganisatie Oud Hillegersberg (BOH), tekenen daar protest tegenaan. Dat is vanwege overlast bij de oude ingang aan de C.N.A. Looslaan. De commissie voor bezwaarschriften honoreerde dit protest. Maar eerst de deelgemeente en later de rechtbank, 13 juni vorig jaar, keurden de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen goed.

Het leidde tot een gang naar de Raad van State, die de zaak 11 februari behandelde. Normaal gesproken doet de Raad van State binnen zes weken uitspraak in zo'n geval. Er is kennelijk meer tijd nodig om een beslissing te nemen, zo'n drie maanden later.

0
Shares