Skip to main content

Meisjesvoetbal bij V.O.C. - woensdagmiddag 26 maart

De Rotterdamse Voetbal- en Cricketvereniging V.O.C. organiseert woensdagmiddag 26 maart een open dag voor meisjes en meiden van 6 tot 16 jaar die willen voetballen.
Op V.O.C. spelen meisjes wel al enkele jaren cricket; maar meisjesvoetbal is nieuw op V.O.C. Waarom start V.O.C. daar nu mee?  

V.O.C- coördinator Annemiek Simons: “Onze velden en kleedkamers zijn al jaren volledig bezet. Er was simpelweg geen ruimte voor een hele nieuwe voetbaltak. Terwijl we wel regelmatig meisjes kregen die graag zouden blijven voetballen. Maar dit jaar gaat V.O.C. één veld omzetten naar kunstgras en nieuwe kleedkamers bouwen. Voor ons een uitgelezen kans om een echte familievereniging te worden.”

De club pakt het gelijk groots aan. Met ingang van het volgende seizoen 2014/15 is er ruimte voor 60 meisjes.  Simons daarover: “We kregen van de KNVB het advies om niet te klein te beginnen. Anders loop je het risico na een paar jaar onvoldoende meisjes te hebben  om bijvoorbeeld een D- of C- team te vullen. Bovendien denken we dat er ook veel belangstelling is bij meisjes. Meisjes voetbal is al jaren de snelst groeiende sport in Nederland. ”

Meisjes kunnen zich aanmelden via de website van de club www.v.o.c.nl.

Voor vragen , mail naar meisjesvoetbal@v-o-c.nl

 

0
Shares