Wandelen in groen en waterrijk Hillegersberg-Schiebroek Rotterdam

Op 14 maart werd de nieuwe wandelroute in Hillegersberg-Schiebroek, het RondjeHIS, in gebruik genomen door Jan Cees van Duin en Chantal Zeegers van de deelgemeente in aanwezigheid van de ondernemers die verantwoordelijk waren voor de uitvoering en een aantal buurtbewoners.

De rondwandeling van in totaal 10 kilometer is gemarkeerd met blauw gele bordjes en voert door delen van Hillegersberg, Schiebroek, het Kleiwegkwartier en 110 Morgen. Het start- en eindpunt is station Noord waar ook een fraai bord is geplaatst.

De routebeschrijving is vanaf eind maart te vinden op de website van de gebiedscommissie.

Deze rondwandeling neemt u mee naar de fraaie plassen en singels, de verrassende parken en historische monumenten in Hillegersberg-Schiebroek Rotterdam. Vanuit het Prinsemolenpark heeft u uitzicht op de typerende lintbebouwing van Terbregge.

Als bewoner van dit gebied zult u verrast worden door nieuwe groene plekken die u wellicht nog niet kent. Een nieuweling in dit deel van Rotterdam kan al wandelend kennis te maken met dit fraaie groene en waterrijke gebied. Landelijk en stedelijk wisselen elkaar af en op sommige punten ziet u de skyline van Rotterdam in de verte liggen.

Vindt u 10 kilometer te veel dan kunt u de route op diverse punten inkorten. Ook dit staat aangegeven met bordjes.

De wandelroute is in opdracht van de deelgemeente gemaakt door Pieter Kuiper en Sybren Vlasblom van A10Plus, Marjolein van Weegen van Marketing2Action en Maarten van der Velde van Buurbook, allen lid van ZZPRO.

IMGL9891 664x442
V.l.n.r. Sybren Vlasblom, Marjolein van Weegen, Jan Cees van Duin, Chantal Zeegers, Pieter Kuiper en Maarten van der Velde
Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares