Skip to main content

Artiscoop als kunstplatform in Hillegersberg-Schiebroek

Op initiatief van beeldend kunstenaar Marjolein Roeffel, is er in Hillegersberg-Schiebroek een kunstuitleenservice ontwikkeld: Artiscoop. In april 2014 zal de lancering van dit initiatief een feit zijn.

Artiscoop brengt kunst en liefhebber samen. Lokale kunstenaars stellen hun werk ter beschikking aan Artiscoop en lokale bewoners en bedrijven kunnen dit werk lenen. Voor korte of langere tijd. De collectie bestaat uit beeldende kunst in uiteenlopende vormen, van beeldhouwwerk tot olieverf tot aquarel, van animatie tot fotografie.

De vertegenwoordiging van de professionele beeldend kunstenaars wordt op creatieve wijze gerealiseerd, online en offline. Zo is het mogelijk om kunstwerken te lenen via de webshop van Artiscoop. Daarnaast worden er in de wijk met regelmaat allerlei kunstontmoetingen georganiseerd, zoals pop-up galeries, een kunstcafé en atelierbezoeken. Kunstenaars, bewoners, maar ook de lokale ondernemers worden hierbij betrokken. Artiscoop biedt de ondernemers een breed podium om speciale kortingsacties voor Artiscoop-abonnees te presenteren. Dit levert voordelen op voor de abonnees, terugkerende klanten voor de deelnemende ondernemers én het geeft de wijkeconomie een positieve impuls.

Al met al een initiatief met een geweldige impact op vele fronten. Met als kern de vele kunstenaars die Hillegersberg-Schiebroek rijk is. Hun betrokkenheid is groot, ook bij de logistieke kant van de kunstuitleenservice. Zij zullen bijvoorbeeld zelf hun werk komen brengen en erover kunnen vertellen. De uitwisseling die zo tot stand komt, geeft een extra dimensie aan het geheel. Een optimale kunstbeleving.

Artiscoop biedt een veelzijdig platform, dat kunst dichtbij brengt: kunst van eigen bodem, van bewoners voor bewoners. Op 16 april wordt de lancering van Artiscoop feestelijk ingeluid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Roeffel, beeldend kunstenaar en initiator van Artiscoop
Telefoonnummer: 06 - 24 16 44 36
E-mail: info@artiscoop.nl
Website: www.artiscoop.nl

0
Shares