Skip to main content

Brasserie Waalhaven brengt stukje geschiedenis terug naar Rotterdam

Nieuw restaurant met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport
Op 10 mei is het precies 74 jaar geleden dat in Rotterdam de toenmalige luchthaven Waalhaven werd gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van Brasserie Waalhaven, een nieuw restaurant dat is gebaseerd op het café/restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. De Brasserie is gelegen op een unieke locatie met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, en wordt een bijzondere plek om te lunchen, dineren en/of een feest te organiseren. Naar verwachting opent het nieuwe restaurant in augustus haar deuren voor het publiek. Vooruitlopend hierop nodigt Brasserie Waalhaven op zondag 29 juni van 12.00 uur tot 15.00 uur een ieder uit die beschikt over verhalen of attributen uit de tijd dat het originele gebouw in gebruik was (1920-1940). Deze objecten worden gebruikt voor een speciale tentoonstelling ter gelegenheivan de officiële opening van Brasserie Waalhaven na de zomer. Voor meer informative: www.brasseriewaalhaven.nl.

Artist Impression 1024x490
Artist Impression Brasserie Waalhaven

Over Brasserie Waalhaven
Gelegen op een unieke locatie met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, wordt Brasserie Waalhaven een bijzondere plek om te lunchen, dineren en/of een feest te organiseren. De ruime parkeergelegenheid voor de deur en de goede bereikbaarheid vanaf de nabijgelegen snelwegen, maken van de brasserie een geliefde uitvalsbasis waar men gedurende de hele dag een drankje kan nuttigen en waar doorlopend (zaken)lunches en intieme diners kunnen plaatsvinden. Met het grote terras en het goede uitzicht op de vliegtuigen en de aangrenzende kinderspeeltuin, staat een bezoek aan Brasserie Waalhaven tevens garant voor een gezellig uitje met het gezin. Het gebouw is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. Brasserie Waalhaven biedt een uitnodigende ambiance, met een eerbetoon aan het verleden, en is hiermee een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van horeca etablissementen in Rotterdam en omgeving.

Oproep spullen/herinneringen 1920-1940
Brasserie Waalhaven nodigt op zondag 29 juni van 12.00 uur tot 15.00 uur een ieder uit die beschikt over verhalen of attributen uit de tijd dat het originele gebouw in gebruik was (1920-1940). Deze mensen krijgen dan tevens een sneak preview van Brasserie Waalhaven. Tijdens de officiële opening na de zomer worden de verzamelde objecten in de Brasserie tentoongesteld als eerbetoon aan het verleden. Meer informatie volgt op www.brasseriewaalhaven.nl en www.facebook.com/brasseriewaalhaven. Het adres van Brasserie Waalhaven is Malpensa baan 3 op Rotterdam The Hague Airport.

0
Shares