Skip to main content

Topsport in het RRR

Nederlands hockeyelftal 70+ bereidt zich voor op WK

Van 3 t/m 13 juni wordt op de velden van Hockey Club Klein Zwitserland in Den Haag de Grand Masters World Cup voor spelers boven de 60 jaar georganiseerd. Maar liefst 56 teams ,waaronder het Nederlands elftal 70+, uit 16 landen, met meer dan 1.200 spelers, coaches, managers en scheidsrechters doen mee. De voorbereidingen zijn in volle gang, waaronder trainen in het RRR, waar topsport een dagelijkse bezigheid is!

In het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) revalideren vele ouderen op hoog niveau. En dat gaat niet vanzelf, daar is discipline en doorzettingsvermogen voor nodig. Eigenlijk hetzelfde dat bij topsport gevraagd wordt. Hans Elshof, coach van het Nederlands elftal 70+: “Wij noemen dat high performance, op zoek naar de ingrediënten om met elkaar te kunnen (blijven) presteren”. Evert Beumer, manager van het team: “Dat revalideren topsport is, is voor ons geen verrassing. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om te blijven bewegen, ook als je ouder wordt en wat mankeert, zodat je snel de draad kunt oppakken en weer mee doen in de maatschappij. Het is goed om te zien dat je dat kunt bereiken in het RRR, hét revalidatiecentrum voor ouderen.”

DSC 0379 1024x685

Elshof: “Wij vinden het een eer dat wij ons in het RRR mogen en kunnen voorbereiden voor dit toernooi. Patiënten kunnen zien dat ook op hogere leeftijd (top)sport mogelijk is. Hiermee geven wij het goede voorbeeld.” Wim van Deventer, directeur RRR: “De hockeyers in onze moderne fitnessruimte onder leiding van onze bewegingsagogen tussen onze patiënten te laten trainen, geeft een zeer positieve uitstraling en bewijst dat bewegen goed is voor iedereen!”

0
Shares