Skip to main content

Help de waterscouts van de Cornelis Trompgroep naar Nawaka

Pannenkoeken eten en zeilen voor Nawaka bij de Cornelis Trompgroep

Op zaterdag 24 mei hadden de waterscouts van de Cornelis Trompgroep in Rotterdam een bijzondere opkomst. Een grote groep familieleden kwam pannenkoeken eten en meezeilen, tegen een vergoeding die gebruikt zal worden om in juni naar het Nationaal Waterkamp (Nawaka) te gaan.

Deze zomer zullen de waterscouts namelijk afreizen naar Roermond, om daar deel te nemen aan het Nawaka, een groot zomerkamp, waar meer dan 3000 waterscouts aan deelnemen. Omdat dit kamp meer kosten met zich meebrengt dan een normaal zomerkamp, organiseerde de Cornelis Trompgroep een familie-opkomst, waar aan de ouders, broers, zussen en andere familieleden die hieraan deelnamen een bedrag werd gevraagd dat ten goede komt aan de deelname aan Nawaka.

De opkomst begon voor de waterscouts een stuk vroeger dan normaal. Al vanaf 10 uur werden er in het clubhuis pannenkoeken gebakken door de waterscouts zelf. De familieleden schoven vanaf 13 uur aan, om te genieten van de bakkunsten van de waterscouts. De pannenkoeken waren dan ook goed gelukt en er werd goed van gegeten!

2014 05 24 11.42.49 498x664

Nadat alle pannenkoeken op waren, deden de familieleden van de waterscouts mee aan een spel op het water, waarbij de waterscouts hun geleerde zeilvaardigheden konden laten zien. Dat ook dit geslaagd was werd wel bewezen doordat sommige familieleden nog fanatieker waren dan de waterscouts zelf!

De grote opkomst van ouders en andere familieleden zorgden ervoor dat er een flink bedrag is opgehaald voor het Nawaka. Hiermee zijn de waterscouts echter nog niet in Roermond. Voor onder meer het vervoer van de boten en deelnemers moet nog een bedrag verzameld worden. Daarom worden op beide clubhuizen van de Cornelis Trompgroep lege statiegeldflessen ingezameld. Ook andere vormen van sponsoring worden gezocht. Als u hierbij wilt helpen kunt u contact opnemen met waterscouts@cornelistrompgroep.nl

 

0
Shares