Veel steun voor schilderactie van Saldo010 voor duurzamer aanleg A13/A16

Een enorm schilderij, waar iedereen aan mee kan verven. Dat is de kleurrijke actie die Saldo010 op 23 juni 2016 organiseert bij de Tweede Kamer. De actie moet de Tweede Kamer ervan overtuigen dat de aanleg van de snelweg A13/A16 bij Rotterdam en Lansingerland beter kan en moet. Saldo010 krijgt voor de actie veel steun van belangenorganisaties.

Ondanks protest van omwonenden, onder andere een petitie die meer dan 11.000 keer ondertekend werd, heeft Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu besloten dat de A13/A16 er komt. Langs het gehele traject in Noord Rotterdam en Lansingerland krijgen bewoners overlast. Van de Ommoordse Bloemenbuurt tot polder Schieveen hebben bewoners en recreanten het nakijken. De oorspronkelijke plannen zijn weliswaar verbeterd,  maar niet genoeg om de overlast binnen de perken te houden en bos en groen te beschermen. Bewoners hebben hier tijdens de inspraak voorstellen voor ingediend, maar deze zijn zonder onderbouwing  door het ministerie afgewezen.  Bewoners voelen zich niet gehoord en niet serieus genomen en hebben bewonersactiegroep Saldo010 opgericht, die strijdt voor een duurzamer aanleg van deze weg.

Op 23 juni 2016 vergadert de Tweede Kamer over de Nederlandse Infrastructuur. Op deze toepasselijke dag biedt Saldo010 een manifest aan met de verbetervoorstellen van bewoners. Voor de deur van de Tweede Kamer maakt Saldo010 ter ondersteuning van het manifest een groot kunstwerk om op een aansprekende  manier te laten zien, waarom bewoners zich zo ongerust maken. Onder leiding van kunstenares Hilma Bovenkerk kan iedereen die zich ook bezorgd maakt over de plannen van de minister een stukje verven aan het 4 bij 6 meter grote schilderij. Als de Tweede Kamer overtuigd is dat de weg duurzamer kan worden aangelegd, kan zij de minister vragen de bewonersvoorstellen alsnog uit te voeren.

Saldo010 presenteerde op 25 mei het actieplan als eerste aan de belangenorganisaties waarvan de leden de gevolgen van de A13/A16 zullen voelen.  De aanwezigen wilden graag meewerken aan de ultieme poging  de politiek te overtuigen de weg duurzaam aan te leggen. Zij zullen hun achterban mobiliseren om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen!

Meeschilderen - of de actie met aanwezigheid steunen - op 23 juni kan de hele ochtend op het Plein in Den Haag. Iedereen is van harte uitgenodigd. Om 12.15 uur worden manifest en kunstwerk aangeboden aan de Tweede Kamer.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2019 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares