Skip to main content

Uitnodiging 6 januari boswandeling door het Lage Bergse Bos

Graag nodigen wij u uit voor een wandeling door het Lage Bergse Bos op zondag 6 januari om 14:30 uur bij het Familierestaurant Bergsche Plas.

In dit gebied worden vanaf februari heel veel bomen gekapt voor de aanleg van de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam en vanwege de ingrijpende essentaksterfte. Om nog even van de huidige staat van het bos te genieten en om uit te leggen wat er gaat gebeuren, organiseert bewonersorganisatie InHillegersberg op zondag 6 januari een boswandeling door het Lage Bergse Bos.

De wandeling wordt samen met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta georganiseerd om ter plekke te laten zien wat de aanleg van de nieuwe rijksweg gaat inhouden op de  flora en fauna. Er zijn afgevaardigden van Rijkswaterstaat om uw vragen over de impact van de A16 Rotterdam te beantwoorden. Ook is er een historicus die boeiende verhalen vertelt over het verleden van ons bos. Tevens kunt u vragen stellen aan afgevaardigden van de Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek.

 

U bent van harte welkom! Neem uw buren mee. De wandeling zal afgesloten worden met een drankje. Deelname is gratis.

Zondag 6 januari, start 14.30 bij Familierestaurant Bergsche Plas, Rottebanddreef 50, 2661 GR, Bergschenhoek.

 

Afgelopen jaren hebben wij u regelmatig geinformeerd over de aanleg van de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. Volgens de planning zal aankomend jaar een gedeelte van het bos worden gekapt voor de aanleg van de weg. InHillegersberg neemt deel aan de bijeenkomsten georganiseerd door Rijkswaterstaat/ Recreatieschap Rottemeren/ Staatsbosbeheer over het Voorlopig Ontwerp voor het Lage Bergse Bos. Recreatieschap Rottemeren heeft opdracht gegeven voor een visie en een ontwerp op te stellen, Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos, inpassing A13/A16, visie en schetsontwerp.

 

 
 

0
Shares