College b en w: half verdiepte tunnel Bergse Bos

In een brief heeft het college van b en w gisteren het standpunt van de gemeente over de inpassing van de A13/16 aangegeven. Voor Hillegersberg is onder meer relevant dat door de aanleg van een tunnel op maaiveld er een verhoging in het landschap komt van acht meter.

Bij de aanbesteding van het project worden aannemers aangespoord de tunnel half verdiept aan te leggen, waardoor de verhoging minder ingrijpend wordt. De gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek had gepleit verdiepte aanleg als harde voorwaarde te stellen. Dat kost volgens het gemeentebestuur te veel. Wel honoreert het college met de aansporing voor de aannemers de motie in de gemeenteraad ('één voor, allen voor één A13/16') om de tunnel zo laag mogelijk aan te leggen en het Lage Bergse Bos goed bereikbaar proberen te houden.

Er ontstaat een heuvellandschap met flauwe en steile hellingen over een lengte van anderhalve kilometer. In het verlengde van de Mahlersingel komt een nieuwe route voor fietsers en wandelaars van en naar het recreatiegebied Lage Bergse Bos.

De teleurstelling van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek over het participatieproces deelt het college van b en w niet. Er was, stellen b en w, van tevoren aangegeven welke voorkeursvariant voor het wegontwerp het gemeentebestuur had. Terwijl deelnemers aan gebiedstafels toch met alternatieven hiervoor kwamen.

Bij de brief zitten ook bijlagen over afspraken, het Lage Bergse Bos en het advies van de gebiedscommissies.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2023 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians
0
Shares