Skip to main content

Inspreken openbare vergadering gemeente Rotterdam

Gisteren heeft InHillegersberg ingesproken tijdens de vergadering van de Commissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid van Gemeente Rotterdam. De leden hebben hierna de insprekers vragen gesteld.

Er waren 12 insprekers waaronder een aantal bewoners uit onze wijk. Alle stukken alsook de vergadering zijn terug te zien op de website van de gemeente Rotterdam.

inspreken 

Het inspreken begint vanaf 51:00 (zie ook pdf)

Eerder heeft Bewonersorganisatie InHillegersberg brieven geschreven aan de Wethouder Langenberg en recentelijk aan Wethouders Langenberg en Schneiders. Hierin is de zorg voor behoud leefkwaliteit aangegeven vanwege de toenemende commerciĆ«le vluchten.  

InHillegersberg is voor behoud leefkwaliteit:

Door de verkenner wordt gesproken over het versterken van het zakelijk profiel van de luchthaven binnen de huidige milieuruimte.  Wanneer de helikopters worden uitgeplaatst en ingevuld met vakantievluchten dan zal dat grote impact hebben op de leefkwaliteit van de wijk.

Er is geen draagvlak bij bewoners voor uitbreiding van het commerciƫle vliegverkeer, ook niet nadat het helikopter verkeer is uitgeplaatst.

Als antwoord op een vraag gaf InHillegersberg aan dat ze geen uitbreiding van de kiloknallers van Transavia willen.

Het was een enerverende avond. BTV bood vooraf aan de vergadering een petitie aan. De voorzitter van Bewonersorganisatie Leven in Schiebroek deed een oproep om van Schiebroek geen Groningen te maken. Ook bij de ontwikkelingen in Groningen werd steeds gezegd dat de aardgas boringen geen impact hebben op het gebied.

Verder was het bijzonder dat de verkenner het voorstel deed om het helikopter verkeer uit te plaatsen maar daarover vooraf geen contact is geweest met het traumacentrum ZWN. Deze partij gaf dit aan tijdens het inspreken, waardoor extra verbazing ontstond.

In een eerder stadium is een verkenner aangesteld en die heeft een advies gegeven. De BRR is de overkoepelende regiegroep RTHA. Hieraan nemen deel de Gemeenten Rotterdam, Schiedam, Lansingerland en de Provinciale Staten. Recentelijk heeft de BRR een advies uitgebracht op het advies van de verkenner. Op 24 mei vergadert de Commissie EHMD met Wethouder Langenberg. Eerder die dag zal InHillegersberg opnieuw inspreken bij de Provinciale Staten.

0
Shares