Willem van den Hoonaard krijgt eigen zaal

De gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek heeft gisteravond voorafgaand aan de vergadering de trouw- en vergaderzaal aan de Argonautenweg officieel tot de Willem van den Hoonaard-zaal benoemd.

Nu is naar deze roemruchte onderwijzer en geschiedschrijver, naast een straat (De van den Hoonaardstraat) ook een zaal naar hem vernoemd.

Van den Hoonaard kwam in 1813 op 25-jarige leeftijd vanuit Abbenbroek naar Hillegersberg om les te geven op de school aan de Kerkstraat 33. In de vijftig jaren daarna publiceerde hij een twintigtal boeken. Vooral zijn boeken over de geschiedenis en topografie van de dorpen Hillegersberg en Bergschenhoek gaven hem wijd en zijd bekendheid. Verder publiceerde hij een aardrijkskundige beschrijving van de stad Rotterdam, schreef hij een schutterslied voor het 4e bataljon van de schutterij van Zuid-Holland en kwamen reken-, lees- en spelboekjes voor de lagere school van zijn hand.

Op initiatief van de stichting Historisch Hillegersberg is de vergaderzaal van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek aan de Argonautenweg naar Van den Hoonaard vernoemd. Hiermee blijft zijn onmisbare bijdrage aan de geschiedschrijving van Hillegersberg in leven.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2022 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians