Spaanse pas, Capriole en de Levade leren?

Spaanse pas, Piaffe, Pesade, Capriole en de Levade leren? Dat kan in eigen omgeving.

Mooie paarden en statige ruiters die indrukwekkende figuren rijden.

Je kent de figuren en sprongen die tot de Hoge Dressuur behoren vast wel uit shows van de Spaanse Rijschool. Deze klassieke dressuur is anders dan de Engelse dressuur die wij voornamelijk kennen en die gegeven wordt op de meeste maneges hier in de buurt. Bij het rijden volgens de Spaanse Rijschool ligt de nadruk vooral op de verzameling en elegantie van het paard. Je leert licht , verfijnt en ontspannen rijden . Engelse en Spaanse dressuur zijn overigens prima te combineren.

In een gezellige, informele omgeving aan de Delftweg 122 in Overschie wordt les gegeven door Agaath Moerman in het rijden volgens de Spaanse Rijschool. Agaath is al vanaf jonge leeftijd besmet met het paardenvirus. Pony’s, paarden, dressuur, ze vindt het allemaal geweldig. Bij toeval is ze in Spanje terecht gekomen en heeft ze op hoog niveau kennis en ervaring opgedaan met de Spaanse rijkunsten. Ze reist nog regelmatig naar Spanje voor trainingen, maar ook om in shows mee te rijden. Agaath is de trotse eigenaresse van een aantal Spaans geschoolde paarden en ze geeft vol overgave lessen aan volwassenen en kinderen die geïnteresseerd zijn in deze klassieke rijkunst. Tevens organiseert ze regelmatig leuke activiteiten voor haar leerlingen, waarin natuurlijk de paarden en de Spaanse Rijschool centraal staan. Veel van haar leerlingen komen uit Hillegersberg, omdat haar manege vanuit deze omgeving binnen 10 minuten te bereiken is.

Wellicht vind je het leuk om eens vrijblijvend een kijkje bij Agaath Moerman en haar prachtige paarden te nemen? Dat is geen punt. Bel haar gerust op 06 40244 232 voor het maken van een afspraak.

Erik
Laatst gewijzigd op 21.06.2017 00:33 door Gast
Wat leuk dat dit bij ons in de buurt te vinden is. We gaan zeker een keertje kijken.
Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians