Boekpresentatie limonadefabriek Sunrise 11 december

De Stichting Histories Hillegersberg nodigt u van harte uit voor de boekpresentatie/ lezing over de limonadefabriek “Sunrise” die van 1938-1978 in Hillegersberg en Schiebroek was gevestigd.

Tijd: dinsdag 11 december 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur, gratis, maar aanmelden gewenst)

Plaats: Boekhandel Maximus, Bergse Dorpsstraat 122, Rotterdam.

"En voor mij een fles Sunrise!”


Op 12 december 2018 verschijnt: “En voor mij een fles Sunrise!”, een nieuw en boeiend boek over een oer-Rotterdamse limonadefabriek Sunrise (1898-1978).


Het boek is geschreven door Marcel Hendriks en is een vervolg op het in december 2016 verschenen boek “Bouwers & Bottelaars” van Jan Cees van Duin. In “Bouwers & Bottelaars” werd de stedenbouwkundige ontwikkeling van Hillegersberg en Schiebroek in de eerste helft van de 20ste eeuw behandeld, waarbij de Rotterdamse ondernemersfamilie Hendriks de hoofdrol speelt. Globaal werd aandacht besteed aan hun andere tak van ondernemen: de Sunrise limonadefabriek en 'het bottelen van limonade en de groothandel in wijn, bier en sterke drank’.


Marcel Hendriks, achterkleinzoon van Johannes Hendriks Sr., de oprichter van de ‘Sunrise limonadefabriek’, verzamelde boeiende verhalen en anekdotes van familieleden, verdiepte zich in diverse frisdrank-archieven en interviewde enkele oud werknemers van de limonadefabriek. Zijn eigen herinneringen komen natuurlijk ook aan bod. Het wel en wee van een 'limonade familie’ wordt in "En voor mij een fles Sunrise!” direct uit de eerste hand belicht. Tachtig jaar unieke 'frisdrank geschiedenis' komt tot leven. Het is een vlot geschreven en rijk geïllustreerd boekwerk dat een blijvend naslagwerk is van een deel van de geschiedenis van Hillegersberg, van Schiebroek en van de Nederlandse limonade-industrie.

De Stichting Histories Hillegersberg beschrijft de geschiedenis van de bewoners van Hillegersberg en Schiebroek, beheert een uitgebreide website, organiseert lezingen en heeft expositieruimte in het Gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek en in het Huis van de Wijk Laurens Arcadia in 110-Morgen. De website is thans “in groot onderhoud” en voor het eind van het jaar volledig gemoderniseerd. De stichting wordt gesteund door de Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek en door donateurs.

 

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians