Fraaie urn siert nieuwe urnenmuur op de oude begraafplaats van Hillegersberg

In 2016, tijdens de restauratie van de familiekelders, is er een unieke vondst gedaan op de oude begraafplaats van Hillegersberg.

Er is een verzegelde urn opgetakeld. Bijzonder, daar de overledene is bijgezet in 1908 en in Nederland toentertijd een crematieverbod was. Inmiddels is bekend dat de crematie in dat jaar heeft plaatsgevonden in Bremen en de urn vervolgens in Hillegersberg bijgezet. De fraaie urn heeft nu een ereplaats gekregen in de nieuwe urnenmuur. Op 7 april zal de muur in gebruik worden genomen. Met de bouw van deze nissenmuur is afgelopen najaar begonnen. Dit vanwege de regelmatige vraag naar de mogelijkheden om een asbus bij te zetten op deze Protestantse begraafplaats.

Op zaterdag 7 april 2018 om 15:15 uur zal Matthijs van Seventer, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, de urnenmuur officieel in gebruik nemen. Het college nodigt belangstellenden graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 14:30 uur bent u welkom in de Hillegondakerk voor een kort programma rond de ingebruikneming.

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians