Mediterraan draaigatje is actief in het Molenlaankwartier

De gemeente Rotterdam plaatst in het Molenlaankwartier (Granadoslaan) een container voor uw tuinafval, tussen 22 november en 22 december 2017. Dit houdt verband met het feit dat in de wijk de exotische mier het mediterraan draaitgatje actief is.

De aparte container wordt nu geplaatst omdat er in deze periode van het jaar veel tuinonderhoud plaatsvindt, waarbij mogelijk ook planten worden uitgegraven of verplaatst. Juist in kluiten van planten, in de aarde en ook in plantenpotten kunnen de koninginnen van deze mieren aanwezig zijn. Daardoor bestaat het risico dat de populatie zich verspreid over een groter gebied. Om dit te voorkomen moet de aarde apart worden afgevoerd.

In mei 2017 werd de gemeente geconfronteerd met de mierenoverlast in dit deel van Hillegersberg. De Smetanalaan is zelfs een ‘hotspot’ van de mierenoverlast. Voor langere termijn wordt een plan opgesteld om vanaf maart 2018 het hele gebied door middel van ‘blokbestrijding’ aan te pakken. Er wordt dan binnen een bepaalde cirkel intensief van buiten naar binnen gewerkt inzake de bestrijding van deze mier. Het is hierbij zaak dat alle bewoners hun medewerking verlenen en er geen bezwaar tegen hebben dat hun woning wordt betreden. Bij de bestrijding speelt het weer een belangrijke rol: het moet lange tijd droog zijn.

Container tuinafval flyer 14 nov 2017

Wilt u meldingen doen of informatie inwinnen? Neem dan contact op met Peter Muilwijk van de gemeente Rotterdam. U kunt dit doen per mail naar .

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2019 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians