‘BRENG JE BIELING’

Laat uw zelf meegebrachte kunstwerk (of foto daarvan) beoordelen door een expert en kom er meer over te weten.

Maandag 22 mei

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Waar: Gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek

Argonautenweg 23, Rotterdam

Om 16.00 uur lezing over Herman Bieling in

Hillegersberg door Jan Cees van Duin

Entree gratis

Aanmelden via

Heeft u een ‘Herman Bieling’ in huis? Of een werk van een kunstenaar die in dezelfde periode (in Rotterdam) werkzaam was? Laat het bekijken door een expert en kom er meer over te weten!

Geen kunstwerk om te laten zien maar wel geïnteresseerd? Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom. Om 16.00 uur geeft Jan Cees van Duin, expert op het gebied van de geschiedenis van Hillegersberg en schrijver van het boek ‘Bieling in Hillegersberg' (werktitel) dat dit najaar uitkomt, een presentatie over Herman Bieling.

Herman Bieling (1887-1964) speelde in de modernistische bewegingen begin vorige eeuw een belangrijke rol als initiator en organisator. Zo was hij mede- oprichter van de eerste moderne Rotterdamse kunstenaarsgroep De Branding (1917-1926) en de kring van beeldend kunstenaars R33. In het Chabot Museum is tot en met 3 juni De wereld van Bieling te zien. De tentoonstelling ademt de sfeer van toen, met belangrijke thema’s als het stadsleven, moderne dans en belangstelling voor niet-Westerse kunst. Een sfeer waarin de invloeden van o.a. DADA, literatuur, poëzie en muziek voelbaar zijn.

In Hillegersberg is Herman Bieling nog steeds een bekende naam. Hij woonde en werkte hier in zijn jonge jaren van 1906- 1920 en van 1927 tot 1937 als getrouwde man en vader van twee zonen. Dit met, soms langere, onderbrekingen in verband met zijn buitenlandse ‘ontdekkingsreizen.’ Hij maakte ook veel werk met Hillegersberg als onderwerp.

Naar aanleiding van 100 jaar de Branding in 2017, schrijft Jan Cees van Duin op initiatief van Historisch Hillegersberg een boek over Herman Bieling, waarin de Hillegersbergse perioden centraal staan. Het boek komt dit najaar uit wordt dan officieel gepresenteerd in het Chabot Museum.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Chabot Museum. U kunt zich van tevoren aanmelden en een afspraak maken, maar gewoon binnenlopen kan ook. In sommige gevallen is het praktischer om geen origineel kunstwerk mee te nemen, maar een foto daarvan. Deze kunt u eventueel ook van te voren al sturen. Meer informatie en aanmelden: of 010-4363713

Chabot Museum Rotterdam
Museumpark 11 3015 CB Rotterdam
www.chabotmuseum.nl

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2022 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians