Zwarte Piet; wel of niet?!?

Wat duurt een jaar toch lang. Maar gelukkig is het nu bijna weer zo ver. Sinterklaas en zijn Pieten zijn begonnen aan de overtocht en verwachten op 12 november, om 14.30 aan te komen op de steiger tegenover Facet.  Als alles goed gaat natuurlijk………

Het bleek, dit najaar, nogal lastig om aan goede Zwarte Pieten te komen. Zwarte Piet zijn werd altijd gezien als een erebaan, maar nu wordt er door een aantal mensen in letterlijk roet in het eten gegooid. Sinterklaas moest dus goed zoeken naar nieuwe Pieten om, op tijd, de grote cadeaus en de schoencadeautjes bij elkaar te krijgen en in te pakken. Maar het is gelukt! Er kwam een hele nieuwe lichting Zwarte Pietjes in het Pietenhuis in Spanje. 

Hoewel het probleem dus opgelost leek, is er toch duidelijk is aan de hand met de Pietenbrigade. Vooral de oude Pieten zijn dromerig en snel afgeleid. De één wat meer dan de ander; zo hebben bijvoorbeeld Danspiet, Schemapiet en Gulle Piet eigenlijk nergens last van, maar het is toch opvallend dat de anderen een beetje afwezig zijn.

Zo worden de meisjes- en jongenscadeautjes door elkaar gehaald, cadeaus voor broers die in het zelfde huis wonen, zelfs cadeaus voor BFF’s die helemaal níét in hetzelfde huis wonen. Sommige cadeautjes worden niet netjes ingepakt, sommige met inpakpapier van de Kerstman en sommige helemaal niet. 

Wegwijspiet is de weg steeds kwijt, Muziekpiet rockt niet meer, maar zing alleen maar zwijmelliedjes, Hogehoogtepiet komt niet meer naar beneden, Testpiet test niet, Acrobaatpiet is al twintig keer gevallen, Schilderpiet verft romantische taferelen met veel roze en hartjes en Profpiet laat voortdurend dingen ontploffen. 

Sinterklaas ziet dit vreemde gedrag van zijn Pieten en piekert zich suf over wat het zou kunnen zijn. Hij vraagt het ook aan diverse Pietjes zelf, maar dan komt de rode kleur door de zwarte wangetjes heen, beginnen ze te zweten, kijken ze weg en worden ze heel verlegen. 

Sint zal dit vraagstuk dus zelf moeten oplossen. Hij besluit zijn leven te overzien en na te gaan of hij dit gedrag misschien herkent. Op een nacht schrikt hij, met een fladderig gevoel in zijn buik, wakker uit een onrustige slaap. Hij denkt terug aan een periode in Spanje in de lente. Een zeer schone Spaansebracht hem, toen nog een jonge man, een heerlijke maaltijd. Nog nooit had hij zoiets zaligs geproefd. De schone Spaanse bleef lang in zijn gedachten en hij wist het weer; hij was verliefd op haar geweest.

Dat is het dus…..de Pieten zijn verliefd! Maar op wie? Hoe zit dat?

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2019 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians