Wie redt voormalig restaurant Plaswijck?

Het is de vraag wanneer er wat gebeurt met het ooit befaamde Van der Valk-restaurant Plaswijck aan de Bergse Achterplas. Projectontikkelaar Van Omme en De Groot is door het gerechtshof in Den Haag verplicht de koop van de huidige bouwval door te zetten, Van der Valk wil eindelijk van deze horecagelegenheid af. Maar Van Omme en De Groot heeft weinig trek het bouwplan uit te voeren.

De prachtig gelegen locatie aan de plas biedt al jaren een treurige aanblik. De achtergrond is juridisch getouwtrek tussen eigenaar Van der Valk en koper Van Omme en de Groot, in handen van Beagle bv. De projectontwikkelaar dacht onder de koop uit te komen. Net als de rechter heeft het Haagse hof echter beslist dat het koopcontract moet worden nageleefd.

Al in 2002 zijn Beagle (in naam van Van Omme en De Groot) en Van der Valk de koop van het 6500 vierkante meter grote perceel overeengekomen. Het was de bedoeling op die plek luxe appartementen neer te zetten. De projectontwikkelaar dacht dat het ontbreken van vergunningen een ontbindende voorwaarde was om onder het contract uit te komen. Het gerechtshof vindt dat Van Omme en De groot zich niet op ontbinding kan beroepen. Want, zo stelt het hof, er is niet meteen beroep aangetekend tegen een (gedeeltelijke) vernietiging van het aangepaste bestemmingsplan door de Raad van State en ook is Beagle termijnvergoedingen aan de verkoper blijven betalen.

 

Het bouwplan staat nog steeds op de website Van Van Omme en De Groot. Er wordt gerept van luxe koopappartementen (180-300 vierkante meter). Opvallend is verder dat het bedrijf volgens de site veel Van der Valk-projecten op zijn naam heeft. Kennelijk is dat geen garantie om nu tot een deal te komen.

 

 Plaswijck2015

 

 

Foto: Dichtbij

Laat reactieformulier zien
InHillegersberg homepage
Copyright © 2020 InHillegersberg. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians