• Rubrieken
  • Nieuws

Nieuws

Volg hier het laatste nieuws over alle onderwerpen die op deze website te vinden zijn.

Fonteinkerk 4 januari met Pieter Aaldring stadsvogeladviseur

Op vrijdag 4 januari wordt er in de Fonteinkerk een culturele koffieochtend gehouden.  "Meer vogels in je tuin en je omgeving" is de titel van de presentatie van Pieter Aaldring, stadsvogeladviseur in Delft.  Pieter Aaldring neemt je graag mee in de wereld van de stadsvogels.

Tijd: Vrijdag 4 januari van 10 - 12 uur
Plaats: de Fonteinkerk, Terbregselaan 3, 3055 TE Rotterdam

 

Lees meer

Kerstlichtjestocht Hillegersberg

Zaterdag 22 december is er weer een sfeervolle kerstlichtjestocht in Hillegersberg! Langs een spoor van honderden lichtjes wordt het kerstverhaal op levendige wijze verteld. De tocht is ca 1,5 km lang en loopt door de wijk rondom de Hillegondakerk. Iedereen is welkom en de tocht is leuk voor jong en oud!


Tussen 17.00u en 19.00u kan gestart worden met de tocht. De start is op Kerkdreef 2 (naast de ANB AMRO op op de Bergse Dorpsstraat). Bij de start worden lampionnen verkocht voor het goede doel.

B&W in Hillegersberg

 Het college wil met Rotterdammers in gesprek over wat er in hun buurt speelt en wil ook weten wat er volgens de bewoners beter kan. Daarom gaat het college in de komende maanden op vrijdagochtend de wijken in om bewoners te spreken. Op vrijdag 30 november was Hillegersberg aan de beurt om het college van burgemeester en wethouders te ontvangen.

Lees meer

Nieuws

Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan

Iedereen die wel eens op de Burgemeester Fèvre de Montignylaan komt, zal het niet ontgaan zijn dat de  kastanjebomen verdwijnen. De bomen zijn ziek en moeten helaas worden gekapt. Aangezien ook de riolering niet in de beste conditie is, is het plan om de gehele straat onderhanden te nemen. Er is een inrichtingsplan gemaakt.

Lees meer

Nieuws

Boekpresentatie limonadefabriek Sunrise 11 december

De Stichting Histories Hillegersberg nodigt u van harte uit voor de boekpresentatie/ lezing over de limonadefabriek “Sunrise” die van 1938-1978 in Hillegersberg en Schiebroek was gevestigd.

Tijd: dinsdag 11 december 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur, gratis, maar aanmelden gewenst)

Plaats: Boekhandel Maximus, Bergse Dorpsstraat 122, Rotterdam.

Lees meer

Nieuws

Fonteinkerk culturele koffieochtend met Jolande Bergwerff

Op vrijdag 7 december, de 1e vrijdag van de maand, wordt er in de Fonteinkerk weer een culturele koffieochtend gehouden. Een gezellige ochtend met koffie, waarbij iemand een verhaal houdt over een aansprekend algemeen maatschappelijk of cultureel onderwerp.

Plaats: Fonteinkerk, Terbregselaan 3, 3055 TE Rotterdam

Tijd: Vrijdag 7 december van 10 - 12 uur

Spreker: Jolande Bergwerff over de uitvaartzorg

Lees meer

logo

Bewonersorganisatie

Volg ons op