• Rubrieken
  • Nieuws

Nieuws

Volg hier het laatste nieuws over alle onderwerpen die op deze website te vinden zijn.

Nieuws, Participatie

Bewoners! HiS: verkiezingen maart 2018

Bewoners! HiS is een samenwerking van de vijf bewonersorganisaties in Hillegersberg-Schiebroek. Vijf bewonersorganisaties, in vijf, van elkaar verschillende, wijken. Bewoners! HiS heeft vanaf 2014 twee zetels in de gebiedscommissie en neemt daar een unieke plaats in.

Lees meer

Symposium "De lofzang gaande houden"

Op zaterdag 28 oktober zal er in de Hillegondakerk in Rotterdam een symposium worden gehouden onder de titel 'De lofzang gaande houden. Over de toekomst van de kerk'.

Lees meer

Nieuws

Woensdag seniorenochtend bij Dok99

Iedere woensdag is DOK99 het decor voor een gezellig samenzijn voor senioren. Onder de noemer ‘senioren bowlen’ kunnen bezoekers een balletje gooien, maar is er ook ruimte voor diverse (bord)spellen en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee.

Lees meer

Nieuws

Herbegrafenis I.J. Havelaar

Binnen de ruïne op de begraafplaats rond de Hillegondakerk lag tot recent ook het graf van Ian Jacob Havelaar (roepnaam: Jan), geboren te Rotterdam op 19 maart 1910, overleden te Colijnsplaat op 25 november 1944.

Zijn graf viel op door het kruis, dat erop geplaatst was en de helm die aan het kruis hing. Het graf, geen “oorlogsgraf”, was één van de vier graven van gesneuvelden op onze begraafplaats.

Lees meer

logo

Bewonersorganisatie

Volg ons op