Skip to main content

Maak dit jaar nog gebruik van subsidie voor vergroenen van uw tuin

Sinds 1 juli dit jaar biedt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een subsidie aan voor het ‘waterproof’ maken van de tuin. Al tientallen inwoners uit het gebied waarin het hoogheemraadschap actief is, maakten gebruik van de regeling. Zij pasten hun tuin aan, zodat deze beter is voorbereid op het veranderende klimaat (klimaatadaptatie). Gezien de korte tijd dat deze regeling loopt, is deze wellicht nog niet zo bekend en is een flink bedrag van € 74.000,- over. Het hoogheemraadschap roept inwoners en bedrijven daarom op om nog voor het einde van dit jaar subsidie aan te vragen.


Al 2 tennisbanen aan oppervlakte vergroend
Met de subsidie die het hoogheemraadschap de afgelopen maanden aan inwoners en bedrijven heeft uitgegeven, is al 1.100 m2 vergroend. Dit betekent dat bij elkaar ruim 2 tennisbanen aan tegels en grijze daken zijn vervangen door groen. Ook komt het schone regenwater van ruim 260 m2 aan dakoppervlak niet meer terecht in het riool en wordt een hoeveelheid van 50 badkuipen aan water op de plaats waar het valt opgeslagen in plaats van dat het wordt afgevoerd. Door deze aanpassingen kunnen deze plekken zware regenbuien beter aan. Ook is er dan minder last van droogte in periodes met weinig regen.


Waar kunt u subsidie voor aanvragen?
Het hoogheemraadschap verstrekt subsidie voor drie soorten maatregelen: het vergroenen van de tuin, het opvangen van regenwater en het afkoppelen van de regenpijp waardoor deze in de tuin uitkomt in plaats van in het riool. Subsidie kan worden aangevraagd via de website van het hoogheemraadschap: www.hhsk.nl/samenwaterproof. Hier staat ook meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregeling.

Rotterdam, 2 december 2021

 

0
Shares